Ullmark briljerade i seriefinalen

Publicerad 2024-02-09

NEW YORK. Det var tidig seriefinal mellan Boston och Vancouver i natt.

Då höll Linus Ullmark nollan och ledde sina björnar till 4-0-seger.

– Det var om inte den allra bästa så i fall en av våra allra bästa matcher för säsongen, säger Vezina Trophy-vinnaren från Lugnvik till Sportbladet.

Följ ämnen
NHL

Vancouver Canucks ligger etta i sammanlagda NHL-tabellen och Boston Bruins tvåa, så det var verkligen ingen överdrift att kalla nattens duell i TD Garden ett verkligt toppmöte.

Det blev dock inte den typ av drama som sådana förutsättningar borde ge upphov till. Bruins dominerade nästan lika kraftigt som i finalerna mot samma motståndare i samma hall för tretton år sedan och vann med 4-0 – efter två mål i numerärt underläge i första perioder och två till inom loppet av femton sekunder i början av andra.

– Det är klart att det blir en extra liten morot när man möter ett av ligans allra bästa lag i en tidig seriefinal, säger Linus Ullmark när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Men det viktiga var att vi kom tillbaka på rätt sätt efter förra matchen, mot Calgary i tisdags. Det finns ingenting att säga om den insatsen, det är inte alls så vi vill uppträda. Men ikväll spelade vi verkligen som vi ska. Vi talar mycket om ”game management” och i den aspekten var det om inte den allra bästa matchen för säsongen så i alla fall en av de bästa. Vi tog i princip bara bra beslut i 60 minuter.

”Det var det inte nu heller...”

Canucks lyckades inte skapa så värst mycket, men när de väl gjorde det var Linus på linjen omutlig. Han stoppade 17 skott och höll säsongens första nolla. 

– Det är alltid trevligt att få hålla tätt, i synnerhet i första matchen efter ett uppehåll, fortsätter den 30-årige ångermanlänningen.

– Men jag brukar ju påpeka att det aldrig är en enmansshow och det var det inte nu heller. De fånger det blev lite kaos gjorde killarna ett kanonjobb framförmig och täckte väldigt många skott. Dessutom hade vi lite pucktur.

Med segern gick Bruins upp jämsides med Canucks på tabellens förstaplats.

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Följ ämnen i artikeln