Gå direkt till sidans innehåll
Bayern München

Bayern München supersvit på att brytas

Bayern München har vunnit elva raka ligatitlar. 

En tolfte ser ut att vara långt borta. 

Bayern förlorade nämligen lördagens seriefinal mot succélaget Bayer Leverkusen med 0-3.

– Jag ska vara ärlig, jag är förbannad, säger Thomas Müller i Sky.  

Harry Kane.
Foto: IMAGO/REVIERFOTO / IMAGO/REVIERFOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Thomas Müller.

Efter att Dortmund vann två raka ligatitlar, 2011 och 2012, har Bayern München dominerat tysk fotboll fullständigt. Det spelar ingen roll vem som har spelat, vem som tränat laget eller om man hamnat i djupa svackor - Bayern har ändå vunnit ligan elva gånger i rad. 

I år har Thomas Tuchels lag fått en rejäl utmanare i Bayer Leverkusen som under Xabi Alonsos ledning blivit ett av Europas hetaste lag. Leverkusen har inte förlorat på hela säsongen och toppade Bundesliga med två poängs marginal till Bayern München inför lördagens tidiga seriefinal på BayArena.

Hemmalaget tog ledningen efter knappt 20 minuter. Då dök högeryttern Josip Stanisic upp och rakade in 1-0 till Leverkusen från nära håll.

Stanisic är född i München, fotbollsfostrad i Bayern, tillhör fortfarande klubben och är utlånad till Bayer Leverkusen. Han firade inte sitt mål. 

Det gjorde däremot vänsteryttern Alex Grimaldo när han dunkade in 2-0 från nära håll bakom Bayerns målvakt Manuel Neuer efter ett vackert anfall. 

Müller sågar laget

Leverkusen vann matchen med 3-0 efter ett sent mål av Jeremie Frimpong. Därmed gör man ett ryck i toppen av Bundesliga. Xabi Alonsos lag har 55 poäng, fem mer än tvåan Bayern München. 17 omgångar återstår att spela. 

Efter matchen var Bayerns Thomas Müller rejält upprörd.

– Det är okej att känna press. Men det måste finnas energi och frihet. Det saknar vi nu. Ibland måste man prata om oss spelare också. Det handlar inte bara om tränaren. Vi har många spelare på högsta internationell nivå. Vi måste skärpa oss, säger han.