HV71 krossades av Växjö i Smålandsderbyt

Tränaren sågar laget: ”Pinsamt”

Uppdaterad 2023-11-27 | Publicerad 2023-11-25

VÄXJÖ. Smålandsderby i Växjö.

Då krossades HV71 av hemmalaget och förlorade med 1–6.

– Vårt lag har ett allvarligt problem och måste bestämma vilken väg vi ska gå, säger HV71:s tränare Johan Lindbom.

Följ ämnen

Inför kvällens utsålda rivalmöte med HV71 hade Växjö vunnit åtta av de tio senaste matcherna. Efter en inledning med många skador har de regerande mästarna från mitten av oktober varit seriens formstarkaste lag. 

Och den trenden håller i sig. 

Nionde segern på de elva senaste matcherna kom efter en övertygande seger mot Smålandsrivalen. 

HV71 kom till matchen med två raka segrar men efter 1–6-förlusten är det tillbaka till ritbordet som gäller för tränaren Johan Lindbom och laget.

För han var allt annat än nöjd.

– Analyser i dag är helt meningslöst, Växjö är mycket bättre. Ber om ursäkt att vi inte kunde ge bättre motstånd, ber om ursäkt till våra fans som var här. Vårt lag har ett allvarligt problem och måste bestämma vilken väg vi ska gå. Jag hittar inget annat ord än pinsamt, säger han på presskonferensen.

Lindbom var rejält besviken och menar att laget inte bjöd upp till match överhuvudtaget.

– Vi visar i dag vad problemet är. Vi möter ett otroligt starkt Växjö, inget snack om saken, men då måste man bjuda upp lite och ta kampen och det är vi inte nära att göra. Vi bjuder på första målet, hänger inte med och drar på oss utvisningar. På något sätt måste vi bestämma vilken väg vi vill ta. Vi har haft två matcher vi har vunnit men inte spelat bra, men ändå visat hjärta. God kämparglöd. Men när vi varken spelar bra eller visar kämparglöd blir det svårt att vinna hockeymatcher.

”Heldött på bänken”

Han fortsätter:

– Det är svåranalyserat direkt efter. Men det är ett Smålandsderby och vi möter seriens näst bästa lag. Att vi inte kan bjuda upp bättre är ett stort problem. Vi måste prata ut om det här. Det är heldött på bänken, vi coacher försöker få liv i det och försöker ändra lite grejer men vi får inget svar. Vi som lag måste välja väg.

HV71 kämpar för att ta sig över kvalstrecket men fick sämsta tänkbara start i Vida arena. Efter två minuter slarvade backen Bobby Nardella djupt nere i egen zon och Hugo Gustafsson kunde redan efter två minuter spräcka sin målnolla för säsongen. 

Situationsrummet rättade till domaren

Fyra minuter senare skickade Joachim Blichfeld in 2–0 i ett powerplay som endast var åtta sekunder ungt. Dansken skickade in ett hårt skott som tog i insidan av den övre målramen och jublade, men domarna slog först ut med armarna men då klev i stället situationsrummet in och blåste av.

Och inte blev det mycket bättre för HV71 i mittperioden. 

”Så vi ska spela”

Dylan McLaughlin och Robert Rosén såg till att det stod 4–0 innan Kalle Maalahti reducerade till 4–1.

Ett resultat som stod sig till slutminuterna då HV gick ifrån till 6–1 genom mål av Blichfeld igen och Joel Persson.

– Vi är nöjda med hur vi spelar över 60 minuter. Det är så här vi ska spela, säger Emil Sylvegård.

LÄS VIDARE