Men mot Leksand fick stortalangen Liam Öhgren avgöra i Färjestads 4–2-seger.

– Det är såklart sjukt skönt, säger Öhgren i TV4 Play.

Följ ämnen
Färjestad BK

Det har varit en tuff höst för Färjestads nyförvärv från Djurgården, Liam Öhgren. Skador har stoppat 19-åringen under hösten men nu är han tillbaka.

Han debuterade för Färjestad för en vecka sedan och nu har han fått göra sitt första mål för klubben.

Och det var en minst sagt viktig fullträff. Med fem minuter kvar av tredje perioden fick Öhgren pucken i slottet och pricksköt in segermålet.

– Det betyder mycket. Jag har väntat länge på det här och det har varit sjukt tråkigt att bara sitta och kolla på matcherna. Att göra mål är det roligaste som finns. Att även få vinna är sjukt kul, säger Öhgren.

Dramatik

Annars var det en match som bjöd på det mesta. Det var jämnt, det var kamp och det var dramatik.

Inför tredje perioden stod det 1–1 men några minuter in tystade Färjestad hemmapubliken. Gästerna utnyttjade slarv i försvaret och Victor Ejdsell satte 2–1.

Men kort efteråt kom repliken när pucken letade sig fram till Peter Cehlarik som från nära håll tryckte in 2–2.

Men till slut var det alltså Färjestad som tog hem tre poäng efter Öhgrens segermål. Gästerna vann till slut med 4–2 efter att Per Åslund gjort mål i tom målbur.