”Var jättefin senast – kan skrälla på V86”

TIDIGA V86-TANKEN: Mario Lipovacs tipsettor, skrällar och motbud till V86 på Jägersro och Solvalla, onsdagen den 14 februari

Uppdaterad 2024-02-14 | Publicerad 2024-02-12

Woodcutter är en tidig V86 skräll på Jägersro och Solvalla tillsammans med Mats E Djuse.

V86 körs på Jägersro och Solvalla på onsdag.

Här är Sportbladets Tidiga V86-tanke med Mario Lipovac till omgången den 14 februari. Spelstopp: 20.30.

Ni får:

Tipsettorna

Mot- och skrällbuden

Rankning lopp för lopp

Bästa spikarna och skrällarna

Tidiga V86-systemet


Här ryggar ni Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni haka på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


Mario Lipovacs V86-tips

Bästa V86-spikarna

Vi har varit bortskämda med jackpottar på slutet på V86-spelet, men den här gången har vi ingen jackpot. Det ser trots det ut som en spelvänlig omgång som den här gången delas mellan Jägersro nere i Malmö och som vanligt nationalbanan Solvalla i Stockholm.

Jag lutar mig mot tre spikar som vanligt och börjar med att spika segerdamen 4 Relevant Stride (V86-2) trots att hon återkommer efter en liten förkylning. Jag tror inte hon har tappat något nämnvärt då man startar henne igen och förutsättningarna ser bra ut. Det blir tidig ledning och sedan blir hon mycket svårslagen.

Den andra spiken är kanske den jag har mest känsla för och det är 2 Kaxig In (V86-4) som sett fin ut i sin nya regi. Förutsättningarna är som gjorda för honom och motståndet är inte det tuffaste. Jag tror han kan vinna den tunga vägen och bankar in spiken.

Den sista spiken kommer i V86-7 och det är på 4 That’s So Spicy som visat väldigt fin inställning. I ett ganska ihåligt lopp tror jag han är starkast till slut. Hela vägen Hanna!

Bästa V86-skrällarna

På skrällfronten väljer jag att lyfta upp tre skrällar och det alla har gemmensamt är tråkiga utgångslägen, men det ser ut och bli fart på tillställningarna och då bjuds dom in.

Den första man ska se upp med är 10 Staro Leonardo (V86-1) som satt fast med gott om krafter kvar senast i gulddivisionen. Det känns som motståndet är mer lämpligt den här gången och att han har bakspår är för det är en spårtrappa. Det kan bli fart från start och kommer han igenom bra kommer han spurt bita bra till slut.

Den andra skrällen är den holländska gästen 11 Nolana Boko (V86-3) som var i Sverige i somras och gjorde några bra lopp. Räknar med att det är påställt när man besöker Jägersro och i ett lopp där favoriten inte är att lita på vill jag varna för honom.

Den sista skrällen är 12 Woodcutter (V86-8) som såg jättefin ut senast med krafter kvar efter ett väldigt långt uppehåll. Har det loppet satt sig rätt kan han vara mycket bättre den här gången och då kommer han trots läget fälla många. Se upp för min skrälltrio.

Tidiga V86-systemet

Avd 1: 1, 4, 10, 6 (3–7)

Avd 2: 4 Relevant Stride (3–1)

Avd 3: 4, 3, 11, 9 (7–2)

Avd 4: 2 Kaxig In (10–9)

Avd 5: 10, 12, 1, 2, 7, 3, 6 (4–8)

Avd 6: 3, 10, 4, 2, 1, 6 (12–9)

Avd 7: 4 That’s So Spicy (3–11)

Avd 8: 10, 1, 12, 2, 6, 8, 3, 5 (11–7)

5 376 rader/1 344 kr

OBS: Systemet har korrigerats efter första publicering på grund av strykning.

DD-systemet

DD-1: 4 That’s So Spicy (3–11)

DD-2: 10, 1, 12 (2–6)


Här ryggar ni Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni haka på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


V86–1


Tipsettan

Without a Doubt har visat många gånger att han älskar ledningen och det var från just ledningen han vann senast. Han har efter det fått en paus och gör nu årsdebut, men rapporterna från stallet är goda. Han är spetsfavorit från innerspåret och i den positionen har han tagit sju av sina nio segrar. Han står tufft inne då det är en spårtrappa, men motståndet är inte det tuffaste och jag tror man siktar högt med honom under året. Från ledningen är han hästen att slå i inledningen. Den givna tipsettan.


Motbud

Digital Dominance är en häst jag plockat med i alla starterna i Sverige och jag vägrar släppa honom helt. Han gjorde ett starkt lopp på Jägersro för tre starter sedan och sedan gick han bra näst senast efter galopp. Senast var han sjuk och den starten kan man glömma. Han har ett bra spår och tål att göra jobb själv under vägen och skulle det bli laddning från flera håll blir jag inte förvånad om han är starkast till slut.


Skrällbud

Staro Leonardo kan bli lite bortglömd här då han har bakspår över kort distans på Jägersro. Han hade dock gott om krafter kvar senast på Kalmar och kommer med fin form. Stämmer det för honom och dom kör lite för tufft då kommer han avslutning vara tung och till lite lägre procent är han värd ett streck.


Spetsstrid

Without a Doubt ses som den klara spetsfavoriten från innerspår, men kommer utmanas av Sweetman.


! Statistikvinnaren

Without a Doubt.

Vår rankning

1 Without a Doubt

4 Digital Dominance

10 Staro Leonardo

6 Sweetman

3 Romero

7 Dragster

9 Harran Boko

8 Baron Gift

2 Micro Vick

V86–2


Tipsettan

Relevant Stride är en riktigt fin märr som jagar sin sjätte raka seger. Hon skulle startat för två veckor sedan på V86, men blev då struken för förkylning vilket såklart inte är optimalt. Hon lär dock inte tappat för mycket form då man väljer att starta henne ganska snabbt och när läget blev optimalt ser uppgiften riktigt passande ut. Hon har lärt sig öppna bättre och bättre och respekten är stor, jag tror på spets och slut. Spik!


Motbud

Outboard Display är ett givet motbud om man skulle vilja fälla singelstrecket. Hon kommer mer och mer för varje lopp och har fin form. Från ett bra spår får hon ett smyglopp och är med i segerstriden.


Skrällbud

Wille’s Shaman fortsätter att strula och den här gången får han inte plats på min kupong. För er som garderar tycker jag han ska få en chans till.


Spetsstrid

Relevent Stride öppnar snabbare och snabbare och har respekt med sig. Ses som klar spetsfavorit.


! Statistikvinnaren

Relevant Stride.

Vår rankning

4 Relevant Stride

3 Outboard Display

1 Wille’s Shaman

9 The Black Box

12 Netzer Boko

10 Dreamtide

2 Steady Roc

11 De Niro Bi

7 Dry Martini Grue

8 Vanilla Run

6 Pippi Tooma

5 Burse Casandra

V86–3


Tipsettan

Ytowns Magnifik kommer med tre raka segrar och det är en häst som har fin potential. Han har dock agerat lite ambitiöst och är inte helt att lita på. Han har visat att han besitter hög fart, men även startsnabbhet och från lendingen är han hästen att slå. Jag vågar dock inte lita på honom, men ger honom tipset.


Motbud

Vancouver High är en grundkapabel herre som strulat bort sig i dom två senaste loppen, men nu återkommer han efter en månads paus och jag räknar med en bra prestation. Givet motbud på kupongen.


Skrällbud

Nolana Boko återkommer efter lång paus, men jag har respekt för Erwin Bot och det är säkert väl förberett. Han har visat fint kunnande och skulle det strula för de betrodda där framme då kan han blanda sig i segerstriden. Kan bli bortglömd och är en rolig skräll.


Spetsstrid

Ytowns Magnifik kan öppna snabbt och jag tror ingen kan ta emot honom från start. Klar spetsfavorit.


! Statistikvinnaren

Ytowns Magnifik.

Vår rankning

4 Ytowns Magnifik

3 Vancouver High

11 Nolana Boko

9 Chaplin

7 Ilex P.R.

2 Brother Michael

12 Moons Dinero

5 Eleven O’Clock

6 Mister Twister

1 Bravo Vancouver

10 Hoop of Colour

8 U.Lloyd

V86–4


Tipsettan

Kaxig In hade jag som rolig skräll senast och han gjorde ett bra lopp som tvåa. Han har alltid varit ojämn i karriären, men i den nya regin tycker jag det sett bättre och bättre ut. Den här gången ser uppgiften riktigt tilltalande ut då han fått ett perfekt spår och har dom värsta motståndarna på bakspår. Jag är inne på att han kommer hitta till ledningen efter några hundra meter och då blir han mycket svårslagen. Han har travat i ledningen fyra gånger och har lika många segrar i den positionen. Distansen är dessutom optimal och jag tror han bara är bäst även om han skulle få ett tyngre lopp. Spik!


Motbud

Funcio kommer med fin form, men han är missgynnad av bakspåret då han trivs bäst i den främre träffen. Han är dock inte avsågad för det då han senast visade att han kan gå i spåren, men optimalt är ryggar och få speeda till slut. Skulle spiken vara sämre kommer säkert Funcio att avsluta starkt. Givet motbud.


Skrällbud

Rio Alta Wine kommer säkert bli borttappad då han är svårbedömd och återkommer efter lite paus. Han har dock visat många gånger att han är tuff och tål jobb under vägen och garderar man med några då tycker jag inte man ska glömma bort honom. Han kan öppna helt okej och skulle han komma före min spik kanske han får överta ledningen och då kanske man spänner bågen och testar där? Ett roligt skrällbud.


Spetsstrid

Romeo Dana öppnar snabbt och tar hand om ledningen initialt, men där vill man släppa och jag tror att Kaxig In håller ut Rio Alta Wine och överta ledningen. Har Magnus A Djuse en räv bakom örat och försöker kuppa sig förbi Kaxig In? Fördel Kaxig In.


! Statistikvinnaren

Fruit Costashorta.

Vår rankning

2 Kaxig In

10 Funcio

9 Cornerstone

6 Rio Alta Wine

4 Olimp

7 Jeppas Unplugged

5 Mogas Casanova

3 Romeo Dana

1 Fruit Costashorta


Här ryggar ni Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni haka på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


V86–5


Tipsettan

Here’s Johnny Sox galopperade senast, men innan det imponerade han flera gånger på V75 och vann bland annat finalen på annandagen. Han är säkert väl förberedd och har ett intressant läge och med en bra start kan han vara ikapp starthästarna direkt. Oavsett är han given etta.


Motbud

Black Fire kommer med toppform och måste räknas tidigt vid gardering trots att förutsättningarna är annorlunda än på slutet. Kan tål att göra en del jobb.


Skrällbud

Brain Game har ett spännande läge och jag tror man gärna testar i ledningen om man svarar upp den. Drar på i ett jämnt och hårt tempo hela vägen? Outsider.


Spetsstrid

Brain Game ses som spetsfavorit från ett bra spår.


! Statistikvinnaren

Hardcore D.K..

Vår rankning

10 Here’s Johnny Sox

12 Black Fire

1 Brain Game

2 Perfect Harmony

7 Alvin C.G.

3 Hardcore D.K.

6 Västerbo Tramp

4 Franklin Zet

8 Bellissimo Face

5 Dali Pagadi

13 Federer

9 Arcoveggio

11 Forrest Hornline

V86–6


Tipsettan

Yucatan Diamant vann säkert senast efter ryggresa och har alltid visat fin kapacitet. Han är bra för klassen och kan vinna den tunga vägen om det krävs och jag tror Jorma Kontio kommer vara offensiv. En tuffing jag ger tipset till.


Motbud

Patriot Zon är obesegrad från ledningen efter tre starter, men den här gången får han attackera bakifrån. Trots hans orutin måste han räknas då jag tror det kan vara en fin häst för klassen. Blir det lite tryck på tillställningen kommer han fälla många till slut.


Skrällbud

Casteggio gör första starten i Sverige, men han har visat startsnabbhet i Italien och har vunnit från ledningen. Han är svårbedömd, men vid gardering känns det som ett givet streck då dom italienska gästerna brukar komma till Sverige och prestera riktigt bra.


Spetsstrid

Just Fontaine är obesegrad i ledningen och jag tror man har siktet inställt på den positionen. Gör han bort sig körs Yucatan Diamant offensivt?


! Statistikvinnaren

Patriot Zon.

Vår rankning

3 Yucatan Diamant

10 Patriot Zon

4 Just Fontaine

2 Andiamo

1 Creme Caramel

6 Knox Newport

12 Flys Popcorn

9 Västerbo Paraflax

11 Overstime

5 Legend le Soleil

8 Digital Scream

V86–7


Tipsettan

That’s So Spicy har visat väldigt fin kapacitet under våren och har fyra segrar på dom fem senaste starterna. Senast kunde han vinna trots ett tufft lopp och det känns som han kan vinna den tunga vägen även den här gången. Dock kanske han får överta om Hanna Lähdekorpi är framme och ställer frågan direkt och då ser det ännu bättre ut för honom. Oavsett lopp tycker jag han har högst segerchans i loppet och singelstreckar.


Motbud

Tidore Degato borde gå framåt med senaste genomköraren i kroppen och nu är det spetsläge. Vet inte om man vill köra i den positionen när det är medeldistans, men släpper man får hon ett fint lopp på innerspår och då kan hon blanda sig i segerstriden.


Skrällbud

Massine brottas med ett tråkigt utgångsläge, men jag tycker han har visat fin form en längre tid. I ett ganska ihåligt lopp är han värd ett streck om man väljer att gardera. Blir bortglömd på grund av läget?


Spetsstrid

Tidore Degato är startsnabb och är den givna spetsfavoriten. Frågan är bara om man vill köra henne i den positionen över medeldistans? Jag tror att That’s So Spicy kommer ställa frågan efter en bit. Fördel 4.


! Statistikvinnaren

That’s So Spicy.

Vår rankning

4 That’s So Spicy

3 Tidore Degato

11 Rock the Sock

8 Massine

10 Peak Princess

5 Don’t Disturb

9 Rizzi Brodda

2 Aronia

7 O.M.Highstep

6 Devs Dreamking

1 Jumeirah Boko

V86–8


Tipsettan

Tom’s Got Drive gör debut i ny regi, men det är en häst som visat fin kapacitet under hela karriären. Han kanske behöver lopp i kroppen innan toppformen sitter där, men med okej form ska han kunna blanda sig i segerstriden. Får tipsnicken.


Motbud

Pay Me är en fin häst som börjar hitta tillbaka efter lång frånvaro. Han spurtade bra senast och från det här läget är han garanterad en bra resa. Hittar Jorma Kontio ut är han farlig till slut och ett givet streck.


Skrällbud

Woodcutter såg väldigt fin ut med krafter kvar senast efter väldigt lång frånvaro. Det är en häst som har hög kapacitet och har senaste loppet satt sig på rätt sätt tror jag han är mogen att segerstrida trots att det bara är hans andra lopp efter lång frånvaro.


Spetsstrid

Tror det står mellan Delta Wise As och B.W.L.Fighter. Den förtnämnde är svårbedömd, men kan öppna och den sistnämnde vann enkelt från lendingen senast. Ger en liten fördel till B.W.L.Fighter.


! Statistikvinnaren

Tom’s Got Drive.

Vår rankning

10 Tom’s Got Drive

1 Pay Me

12 Woodcutter

2 Delta Wise As

6 B.W.L.Fighter

8 Inshallah d’Estino

3 Many Behind

5 Vincent Dana

11 Calista

7 Dazzling Diva

4 Delilas Magi

9 J.J.Brilliant Boy


Här ryggar ni Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni haka på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln