Gå direkt till sidans innehåll
Hertiginnan Meghan

”Meghan var otroligt avundsjuk på Kate”

Prins Harrys fru Meghan var ”otroligt avundsjuk” på svägerskan Kate. 

Det hävdar hovexperten Ingrid Seward.

– Harry helt enkelt avgudade Kate, säger Seward till Telegraph.

Regenterna och tronföljden – här är brittiska kungahuset
Foto: CHRIS JACKSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NIC BOTHMA / AP TT NYHETSBYRÅN

Hovexperten Ingrid Seward har i närmare 40 år bevakat brittiska kungahuset. Hon är aktuell med boken ”My mother and I”, en biografi om kung Charles.

– Jag anser att Harry är en fara för kungen. Problemet är att så fort Harry är här kommer det att finnas en viss fientlighet i luften. Inte från Charles personligen, men folk måste komma ihåg att detta är en man som var extremt oförskämd mot den nuvarande drottningen. Hur mycket Charles än älskar Harry så kommer han inte direkt att vilja tillbringa varje minut med honom, säger Seward.

Harry har kallat Charles fru Camilla ”boven” i dramat när kungen skilde sig från prinsens mamma prinsessan Diana.

”Harry helt enkelt avgudade Kate”

När Harry besökte Storbritannien efter Charles cancerbesked träffade han sin pappa – men inte sin bror prins William. Seward säger att William inte kan förlåta Harry för att ha ”smutskastat” kronprinsens fru Kate i memoarerna.

Harry skrev att Kate hade fått Meghan att gråta, rynkat på näsan åt att behöva låna ut sitt läppbalsam till svägerskan och snäst åt henne för att ha pratat om prinsessans hormoner.

– Tyvärr pekar allt mot Meghan, eller hur? Harry kanske var lite förtjust i Kate, säger Seward.

Hon förtydligar uttalandet med att hon menar ”inte fysiskt men mentalt” och att hon avser tiden före Meghan – när det bara var William, Kate och Harry.

– Han längtade alltid efter en syster, det sade han till Diana. Rent psykologiskt tror jag att Harry helt enkelt avgudade Kate, säger Seward.

”Harry tycker aldrig att något är hans fel”

Hon säger att Harry ”alltid brukade vara hemma” hos William och Kate i Kensington Palace.

– Jag tror att Meghan måste ha varit otroligt avundsjuk och sedan svartsjuk på Kate. Jag har hört att Meghan faktiskt trodde att hon skulle bli en prinsessa och bo på slottet Windsor. I stället bor William och Kate i ett vackert hus medan hon och Harry får nöja sig med lägenheten som Harry brukade kalla ”mitt ruckel”, säger Seward.

Angående en försoning mellan Harry och kungafamiljen säger Seward ”man ska aldrig säga aldrig men de befinner sig långtifrån varandra, både symboliskt och bokstavligt”. 

– Harry är väldigt lik sina föräldrar i att han aldrig tycker att något är hans fel. Han var ganska busig som barn men blev aldrig särskilt tillrättavisad vilket kanske förklarar en hel del, säger Seward.