Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Harry

Bråket om parets nya sajt: ”Kungen måste ta titlarna”

Kung Charles måste ta Harrys och Meghans kungliga titlar.

Det anser Daily Mail-krönikören Sarah Vine efter prinsparets drag med nya sajten.

”Harry har alltid varit en självgod liten snorunge, men det här tar verkligen priset”, skriver Vine.

Regenterna och tronföljden – här är brittiska kungahuset
Harrys och Meghans nya sajt.
Prins Harry och frun Meghan.
Foto: MISC / BACKGRID US / TT / BACKGRID USA TT NYHETSBYRÅN

Sarah Vine skriver att hon ”naivt” hoppades att kung Charles cancerdiagnos skulle vara gnistan som skulle leda till att prins Harry försonades med kungafamiljen.

”Men efter prinsparets senaste drag, att stöpa om deras Archewell-sajt till Sussex.com, komplett med vapensköld, så ger jag upp. Jag är rädd för att de är bortom all räddning”, skriver Vine.

Prins Harry och frun Meghan bär titlarna hertig och hertiginna av Sussex. I helgen lanserade de sin nya sajt Sussex.com vilket mötts av skarp kritik i Storbritannien.

Vine kallar parets nya sajt ”ett skamlöst försök att kommersialisera titlarna” de fick av drottning Elizabeth när Meghan gifte sig med Harry. Prinsparet utnyttjar enligt Vine sin koppling med kungahuset för att ”marknadsföra sig själva globalt”.

”Harry har alltid varit en självgod liten snorunge, men det här tar verkligen priset”, skriver Vine.

Harrys och Meghans nya sajt.

”Kan den här killen sjunka lägre?”

Hon ser Harrys 26 timmar långa blixtvisit till Storbritannien för att träffa sin pappa Charles efter cancerdiagnosen som mestadels ett ”publicitetsstunt”.

”Ärligt talat, kan den här killen sjunka lägre?”, skriver Vine.

Hon betraktar prinsparets nya sajt som ytterligare bevis på att Harry och Meghan främst ser kungahuset som en ”kassako” för dem.

”Utan deras status som kungligheter är prins Harry bara en inte vidare skärpt ex-soldat med begynnande flint medan Meghan är en hyfsat vacker men medioker ex-skådespelerska där båda har problem med sin pappa. Inte att undra på att de är så desperata att bibehålla den kopplingen”, skriver Vine.

Prinsparets drag är ett tecken på ”total desperation” enligt Vine. Hon anser att Charles måste ta till krafttag mot sin ”toxiske” son.

”Att ta parets titlar är enda sättet att stoppa deras nonsens. Vad har kung Charles egentligen att förlora?”, skriver Vine.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.