Gå direkt till sidans innehåll
Luleå Hockey

Profilen Karl Fabricius lämnar Luleå – har tackat ja till ”unik tjänst”

Karl Fabricius, 41, kommer lämna Luleå Hockey efter den här säsongen. 

SHL-profilen har accepterat en tjänst inom banksektorn.

– Det är en unik tjänst, säger Fabricius till lagets hemsida.

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Karl Fabricius är ett etablerat namn inom hockey-Sverige. Han spelade totalt 19 säsonger och gjorde över 900 matcher i Elitserien/SHL fram tills 2021 då Luleå valde att gå skilda vägar med honom. 

Efter ett kort utlandsäventyr säsongen därpå var han tillbaka i föreningen sommaren 2022 för att arbeta med juniorsidan. En tjänst han nu kommer att lämna. 

Luleå skriver på sin hemsida att Fabricius kliver in i bankbranschen där han erbjudits en ”unik tjänst”. Fabricius förklarar själv:

– Jag har efter noggrant övervägande kunnat konstatera att jag nu fått en möjlighet som är alldeles för bra för att tacka nej till. Det är en unik tjänst där jag kommer kunna kombinera min utbildning inom ekonomi- och försäkringsområdet med mina erfarenheter inom hockeyn.

Kan vända tillbaka 

Han öppnar samtidigt för en återkomst till Luleå Hockey i framtiden.

– Även om det känns tråkigt att lämna efter säsongen, kommer jag fortsätta hålla tät kontakt med Luleå Hockey och hjälper gärna till på något sätt inom föreningen även i framtiden.

Sportchefen Stefan ”Skuggan” Nilsson tackar Fabricius för hans tjänster under de två säsonger han varit anställd inom juniororganisationen där han haft titeln utvecklingschef.

– Det har varit fantastiskt roligt att jobba med honom och han har gjort ett väldigt bra jobb i sin roll som utvecklingschef på juniorsidan. Samtidigt får vi ha förståelse för att han nu fått en ny karriärmöjlighet som han känner att han inte kunnat tacka nej till och önskar honom stort lycka till med framtiden. Och vi kommer garanterat fortsätta hålla kontakten även framöver.