Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Team Liquid

Team Liquid slår ut Gaimin Gladiators i Betboom Dacha

Team Liquid slår ut ärkerivalen Gaimin Gladiators.

Nu är svensklaget två vinster från finalen i Dubai.

Boxi, Team Liquid.
Foto: Team Liquid

På onsdagen fortsatte Team Liquid sin resa mot finalen i Betboom Dacha genom det lägre slutspelsträdet. Svensklaget ställdes mot The International-tvåan, tillika den evige finalrivalen, Gaimin Gladiators och fick en bra start på game ett.

De hittade picks över hela kartan medan guldledningen bara ökade och det blev en enkel seger för Liquid.

Game två började desto jämnare, även om Gaimin skaffade sig ett knappt övertag. Orosmolnet för Liquid var Anton ”Dyrachyo” Shkredov och hans Alchemist, som var den överlägset starkaste hjälten på kartan.

Nästan på egen hand kvitterade han mötet.

Tekniska problem

Game tre drabbades av stora tekniska problem, med upprepade pauser som störde mötet. Mellan problemen så var lagen ännu en gång väldigt jämna, med skillnaden att det nu var Liquid som till slut lyckades skaffa ett övertag.

Det tog 50 minuter, men i slutändan kunde Liquid säkra avancemang i slutspelet i Betboom Dacha Dubai, och är nu två segrar ifrån finalen. 

Här näst får de möta antingen Azure Ray eller Team Spirit.

Följ Expressen E-sport på Youtube, Facebook, och Twitter!

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.