Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ninjas in pyjamas

Efter kritiken – NIP förlorar premiären i majorkvalet

Nu avgörs vilka som får majorplatserna i Köpenhamn.

Inför sin premiär kritiserades Ninjas in Pyjamas hårt.

Svenskhoppet inledde med en dramatisk förlust.

Sen förlorade de igen.

Fredrik ”Rez” Sterner, NIP.
Foto: Adela Sznajder / ESL

Majorkvalet i Bukarest har inletts och svenskhoppet Ninjas in Pyjamas ställdes mot turkiska Eternal Fire i sin premiär. NIP blev hårt kritiserat i PGL:s studiosändning inför mötet.

– Det finns ett realistiskt perspektiv av att de har slut på energi. Det är: Vilken lina spelar vi med nu? Ska vi börja om igen? Vänta, är du snipern? Nej, det är jag som är snipern. Jag skulle tappa det om jag spelade där, säger Mathieu ”Maniac” Quiquerez.

Bäst av ett-mötet spelades på Overpass där Ninjas inledde som T-sida och förlorade pistolrundan, men svenske Fredrik ”Rez” Sterner visade upp fin form och toppfraggade för sitt lag.

Dubbla förluster

Första halvan slutade 6–6, varpå Ninjas vann den viktiga pistolrundan. Eternal Fire slog däremot tillbaka direkt i den följande rundan och skaffade sig övertaget. 

Framför allt Kristian ”K0nfig” Wienecke underpresterade för svensklaget som förlorade sin öppningsmatch med 11–13.

Senare blev NIP inledningsvis överkört av ryska Amkal som skaffade sig en jätteledning, men Ninjas lyckades tvinga fram övertid efter en dominant CT-sida. Där kunde däremot Amkal till slut ta segern.

Kvalet till den första majorn i CS2 spelas i ett så kallat swiss-system, där tre segrar innebär avancemang och tre förluster eliminering. NIP står nu på noll vinster och två förluster.

Följ Expressen E-sport på Youtube, Facebook, och Twitter!

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.