Patrik Karlkvist missar resten av säsongen

Publicerad 2024-02-14

Oskarshamn har drabbats av en blytung skadesmäll inför slutet av säsongen.

Med bara omgångar kvar till det kommande SHL-kvalet är stjärnan Patrik Karlkvists säsong över.

– Jag har fått ett tufft besked att det krävs operation och lång rehab. Det är tufft, säger Karlkvist.

Följ ämnen

I ett möte med HV71 i början av februari skadade sig Patrik Karlkvist.

Nu meddelar han att den skadade bicepsmuskeln kräver operation och han missar resten av säsongen.

Därmed blir det varken spel i grundserien eller det kval som väntar Oskarshamn.

– Jag har fått ett tufft besked att det krävs operation och lång rehab. Det är tufft, säger Karlkvist i klubbens egna kanaler.

Han berättar själv om situationen i matchen den 3 februari, där han klev av efter bara några minuters spel.

– Jag åker runt backen, då kommer en gubbe och kör över mig. Det är inget fel på tacklingen, något sen men det är hockey. Det tar så pass illa att den går sönder. Det är sådant som händer varje match. Men det är jobbigt.

Patrik Karlkvist.

Stjärnan: ”Det är för jävligt”

Mer exakt har ”Karla”, som i fjol kom tvåa i SHL:s poängliga, skadat en sena som bicepsmuskeln fäster. Skadans omfattning har fastslagits efter magnetröntgen, berättar han.

– Det krävs operation. Jag är ingen läkare men jag litar på folk runt omkring. Jag har försökt få en second och third opinion, men alla säger samma sak, säger han och fortsätter:

– Nu får man inte göra det roligaste man vet innan augusti. Men det är ingen tröst när det är den roligaste delen på säsongen... ett kval är väl inte alltid roligt men jag såg fram emot att vi ska ta oss an utmaningen. Det är för jävligt.

Framöver kommer den assisterande lagkaptenen försöka stötta laget från sidan och ha en dialog med tränaren Martin Filander om hur en roll vid sidan av isen kan se ut.

– Jag försöker vara en glädjespridare. Sen ska vi hålla en dialog där om vi ska göra något framöver. Jag ska försöka vara involverad och jag kan ju vara med i gymmet och peppa, säger Karlkvist.

Följ ämnen i artikeln