Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Premier League

Starka tillsammans? Nja, United tippas!

Söndagens Premier League bjuder på två fina matcher.

15.00 ser vi Tottenham – Aston Villa. Nyligen var Spurs serieledare.

Vinner Villa den här matchen tar man över fjärdeplatsen från just Tottenham.

Mest spelvärde hittar vi ändå i den senare matchen 17.30.

Everton – Manchester United.

Två lag det är mycket skriverier om just nu. Vem klarar pressen bäst?

ANNONS: Ta rygg på expertens tips

Expressens spelkrönikör Niklas Borg.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: CARL RECINE / BILDBYRÅN
Foto: CHRIS RADBURN / BILDBYRÅN

Efter en mörk inledning av seriespelet har ändå tränare Dyche fått i ordning på lagdelar, spelet och framför allt resultaten. Poängen har börjat rullat in, även på Goodison Park.

Det var därför ridå för Liverpoollaget när förbundet meddelade under landslagsuppehållet att klubben bestraffas med tio minuspoäng för finansiella oklarheter. Självklart har klubben överklagat, men är ju inte så att FA bara gissat att ekonomin är dålig för Everton så därför bestraffas de. Har det givetvis gjorts en djupare utredning och risken är större att straffet i stället förstärks än att det blir förmildrande.

Tur i oturen är väl kanske att i årets PL-upplaga är det tre lag som är klart sämre än Everton och man kan klara ett poängavdrag ändå. Om man får i ordning på plånkan. 

Kontentan är att det här har skakat klubben och det går ju inte omklädningsrummet obemärkt förbi heller. Riskerar påverka det sportsliga resultatet direkt.

ANNONS: Ta rygg på expertens tips

Kritiken har inte varit nådig mot Unitedspelare och ten Hag under hösten. Hemmaresultaten i CL har ju varit pinsamma, spelet ser stundtals bedrövligt ut oavsett motstånd och tränaren anklagas för att övertränat truppen. Ändå. Laget ligger sexa i serien och har fyra segrar på fem senaste i ligaspelet. Visst, riktiga dynggäng de mött och de poänggivande målen har kommit väldigt sent och mycket flyt har varit inblandat. Inga styrkebevis precis.

Coach ten Hag kanske har lite matjord kvar i fickorna och kan få arbetsro framöver. Tre bortapoäng mot Everton är viktigt för sedan följer tufft matchschema med Galatasaray (b), Newcastle (b) och Chelsea (h).

Ja, Manchesterlaget har skadeproblem i backlinjen och en del frågetecken om spelare som kan starta, men ju också uppjusterat i oddsen som erbjuds. 

Även fast Everton går ut som klubb och säger att ”Tillsammans är vi starka” så tror jag de är mer i obalans än läget United befinner sig i.

Niklas Borgs bästa spel

Som huvudspel spelas Manchester United med Asian Odds 0 (nollboll, insats tillbaka vid oavgjort) till 1,93 eller bättre. Blir intressant oddsutveckling under eftermiddag och live.


Trots Everton, som hemmalag, och MU, som bortalag, ligger längst ner i respektive Över 2.5-målstabell så är Över-linan förvånansvärt nedtryckt på matchen. Tror att det kan smälla till direkt i den här matchen så därför blir tv-pengen Över 1.5 mål i halvtid till odds över 2,75.


Övriga PL-matcher söndag

15.00. Tottenham – Aston Villa


ANNONS: Ta rygg på expertens tips

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.