Marcus Krüger förlänger med Djurgården

Publicerad 2024-02-15

Marcus Krüger flyttade hem till Djurgården 2022.

Nu förlänger lagkaptenen avtalet med två år.

– Det är något speciellt med att spela här, säger han till lagets hemsida.

Följ ämnen

Från Djurgårdens sida var planen hela tiden att Marcus Krüger skulle spela i klubben fram till 2026. Men avtalet med centern skrevs på 2+2 år när han vände hem från schweiziska ZCS Lions våren 2022.

Nu får sportchef K-G Stoppel som han vill. Det nya kontraktet spänner över de kommande två säsongerna.

– Morsan och farsan har alltid varit på Djurgårdens matcher, min morfar sitter på läktaren och jag har mina kompisar här som följer laget. För mig är det ett privilegium att spela för Djurgår’n, säger Marcus Krüger till Djurgårdens hemsida.

Skador i vinter

Krüger kom till Djurgården som 16-åring och flyttade sedan vidare till Chicago Blackhawks i NHL. Nu är han 33 år och en kugge i laget som ligger trea i hockeyallsvenskan, på samma poäng som tvåan AIK.

– Vi är naturligtvis väldigt nöjda över att förlänga med Krüger. Alla känner till hur central han är i vårt nuvarande lagbygge och även för våra framtida, både som spelare och som person, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Hittills i karriären har Krüger noterats för 167 poäng på 215 tävlingsmatcher för Djurgården. I vinter har han varit skadeförföljd men ändå kommit upp i 21 poäng på sina 24 starter.