Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stryktipset

Formstarkt City är en given spik

Flera av storklubbarna i Premier League finns med på helgens kupong, som rent sportsligt är en riktig godbit. Det kommer att krävas några rejäla överraskningar om det ska bli miljonutdelning. Jag väljer att vara något mer försiktig den här veckan genom att spika både City och Arsenal.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem 


ANNONS: Köp en andel i Dybbans lilla Stryktipssystem (160 kronor)

ANNONS: Köp en andel i Dybbans stora Stryktipssystem (350 kronor) 

Foto: MATTHEW CHILDS / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

BÄSTA SPIKARNA

”Oslagbart” City vinner igen

1. MANCHESTER CITY–CHELSEA 1

City ser oslagbart ut för stunden. Guardiolas lag är inne en period där ingenting går fel. För Chelsea hackar spelet och man har visat stora brister defensivt som City säkerligen har identifierat och kommer att kunna utnyttja.

Titeljagande Arsenal har toppchans

2. BURNLEY–ARSENAL 2

Arsenal har fått en andra andning i titelstriden efter segern hemma mot Liverpool för någon vecka sedan. Det var en imponerande överkörning i den förra omgången då laget vann med 6–0(!) borta mot West Ham. Burnley behöver överprestera för att få med sig några poäng här.

Succélaget plockar nya poäng

13. SWANSEA–IPSWICH 2

Jag har blivit imponerad av Ipswichs spel senaste två matcherna. Det har varit i paritet med vad man visade upp under inledningen av säsongen. Efter 4–0 borta mot Millwall i den förra omgången kommer gästerna att vara fulla av självförtroende. Tuff uppgift för Swansea – spik!

SKRÄLLDRAGEN

Ojämnt Spurs är värt att gardera

3. TOTTENHAM–WOLVERHAMPTON 1X2

Tottenham är det bättre laget i grunden men deras defensiv är svajig och Wolves har stått för några rejäla skrällar den här säsongen. Det är värt att gardera ettan.

Lågt streckade tvåan är ett måste

5. NEWCASTLE–BOURNEMOUTH 12

Newcastle har en lång skadelista och det är svårt att veta vad man får av Eddie Howes lag den här säsongen. Iraola har vid flertalet tillfällen visat att han är en skicklig tränare som är duktig på att anpassa sitt lag efter deras motståndare. Till 15% måste jag ha med tvåan på tipset.

En favorit som inte bör spikas

10. NORWICH–CARDIFF 1X2

När jag spikar både Arsenal och City på kupongen har jag inte råd att spika många flera överstreckade favoriter och ett ojämnt Norwich är en av favoriterna jag är villig att se förbi. Även om formkurvan pekat uppåt för kanariefåglarna så har insatserna överlag varit väldigt ojämna i ligaspelet. Ettan kommer att bli överstreckad...

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 256-raderssystem

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Manchester City–Chelsea 1

Det enda som talar emot City i den här matchen är att laget spelade en bortamatch i Champions League tidigare under veckan. City går in till mötet med en elva matcher lång segersvit. Chelsea blev utspelat borta mot Liverpool för några omgångar sedan och har haft stora defensiva problem. Ettan är en gångbar spik.


2. Burnley–Arsenal 2

Efter några sämre veckor har Arsenal studsat tillbaka på allvar och tagit sig tillbaka in i guldstriden. Gästerna har fyra raka segrar i ryggen inför lördagens match. Timber, Partey, Vieira och Smith Rowe saknas för gästerna. Burnley har Redmond och Koleosho på skadelistan. Burnleys senaste seger i ligan kom i december.


3. Tottenham–Wolverhampton 1

Son var tillbaka efter asiatiska mästerskapet och gjorde avtryck direkt när han hoppade in och gjorde assisten till det avgörande 2–1-målet mot Brighton. Med Maddison och Son i laget har Spurs ett av ligans bästa anfall. Wolves har inte presterat lika bra borta men deras offensiv har sett sylvass ut på slutet.


4. Fulham–Aston Villa 2

Det börjar bli allt mer tydligt att Aston Villa inte kommer att kunna bibehålla höstens fina form under resten av säsongen. Gästerna har inte producerat i samma utsträckning framåt och defensivt släpper man till fler målchanser. Fulham tog sin första seger på sex matcher när laget besegrade Bournemouth senast. Hemmalaget saknar både Jimenez och Tete i truppen.


5. Newcastle–Bournemouth 1

Newcastle har fått fart på sitt anfallsspel senaste omgångarna. Howes lag har producerat tolv mål framåt på lagets fyra senaste matcher. Detta trots att man haft en lång skadelista. Isak, Joelinton, Pope och Willock är några av spelarna som saknas. Bournemouth har Adams, Aarons, Fredericks, Hill och Randolph borta från spel.


6. Nottingham–West Ham 1

Efter 0–9 på lagets två senaste matcher ska West Ham försöka studsa tillbaka borta mot Nottingham. Forest har inte varit lika starkt hemma på City Ground den här säsongen. Efter tränarbytet ser spelet bättre ut för Forest men man släpper till alldeles för mycket onödiga mål. Anfallaren Antonio saknas för West Ham och Paqueta är tveksam till spel.


7. Birmingham–Sunderland 1

Birmingham får klara sig utan Chang, Hall, Pritchard och Sanderson. Hos Sunderland saknas Alese, Cirkin, Dack, Evans, Huggins och Embleton. Sunderland spelar sin andra raka bortamatch den här veckan efter en svag insats borta mot Huddersfield i onsdags. När lagen möttes tidigare under säsongen vann Sunderland med 3–1 men Birmingham har blivit bättre.


8. Bristol City–Queens Park Rangers 2

Efter fyra raka matcher utan förlust bröts sviten i veckan för QPR när laget förlorade med 0–1 borta mot Stoke. Gästerna vill spela en bollinnehavsbaserad fotboll under Cifuentes som passar bättre mot vissa lag. Bristol kommer från meriterande segrar mot Boro och Saints. Hemmalaget har Twine, Naismith, Atkinson och Benarous på skadelistan. Tidig gardering!


9. Huddersfield–Hull 2

Som stor favorit är Hull inget roligt lag att hålla i handen men som underskattat bortalag vill man gärna ta en närmare titt. Tigrarna från Hull kommer från en seger senast och ställs mot ett begränsat Huddersfield som har svårt att skapa målchanser. Håller sig tvåan under 40% fram tills spelstopp är det en het spikkandidat på kupongen. Tvåan får tipset här.


10. Norwich–Cardiff 1

Norwich har gjort minst två mål i fyra raka matcher. I veckan tog man en klar seger hemma mot Watford och hoppet om play off lever i allra högsta grad. För Cardiff handlar det mest om att säkra kontraktet. Det är en dyster formkurva hos gästerna men man trivs i rollen där man slipper vara bollförande. Överstreckad favorit...


11. Preston–Blackburn 2

Efter en tung höst och vinter har Preston ryckt upp sig och vunnit tre raka matcher. Det har varit starka insatser mot Ipswich, Cardiff och Boro som förtjänar respekt. Blackburn fick ingen positiv effekt av tränarbytet. Nye tränaren Eustace var besviken på hur Blackburn hanterade bollen mot Birmingham. Gästerna har Carter och Pickering på skadelistan.


12. Stoke–Coventry 2

Det finns mycket att gilla med det som Coventry visat upp i ligan senaste veckorna. Laget ligger sexa i ligan för stunden och lyckades rädda en poäng i slutminuterna borta mot ett hemmastarkt Plymouth tidigare under veckan. Stoke kämpar i botten av tabellen och vann utan att imponera hemma mot QPR i sin senaste match. Jag håller Coventry som det bättre laget.


13. Swansea–Ipswich 2

Ipswich tog en ny imponerande seger när laget körde över Millwall på bortaplan tidigare under veckan. Swansea har haft svårigheter att få till defensiven under säsongen och ställs nu mot ett av ligans bästa lag offensivt. Gästerna har en spelstil som passar Swansea väldigt dåligt. Till låga 43% är tvåan en superspik!

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.