Malmö FF uppvisar rekordstort eget kapital

Publicerad 2024-02-16

Malmö FF redovisar ett rekordstort eget kapital.

Hela 702 miljoner kronor uppgår summan till i årsredovisningen för 2023.

– De ekonomiska utsikterna för verksamheten är väsentligt bättre än under föregående år, säger ordföranden Anders Pålsson.

De tog ett nytt SM-guld 2023.

På det befäster Malmö FF sin plats på toppen av den svenska fotbollspyramiden rent ekonomiskt.

Klubben redovisar för 2023 ett rekordstort eget kapital på 702 miljoner kronor.

På det uppgick den totala omsättningen till 433 miljoner kronor, vilket dock är en minskning med 156 miljoner kronor från föregående år. En stor anledning är det uteblivna europaspelet för klubben under året.

Samtidigt ökar de pengar som omsätts på andra områden, däribland spelarförsäljningar.

Hugo Larsson-försäljningen bakom resultatet

MFF:s ordförande Anders Pålsson:

– Nettoresultatet av spelarförsäljningar uppgick ifjol till 106 miljoner kronor, en ökning med 9 miljoner jämfört med 2022. Den avser främst den fasta delen av försäljningsintäkten för Hugo Larsson till Eintracht Frankfurt, säger han.

Samtidigt har klubbens likvida medel minskat från 392 miljoner till 284. Anledningen är investeringar i spelarkontrakt och sina egna anläggningar. Men de minskar också sina rörelsekostnader med 71 miljoner kronor från fjolåret (till 436 miljoner).

– Vi ser fram emot ett spännande år 2024, då de ekonomiska utsikterna för verksamheten är väsentligt bättre än under föregående år. Det förutsätter dock gruppspel i Europa och att spelartransaktioner sker i normal omfattning, säger Anders Pålsson.

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Följ ämnen i artikeln