Brynäs vinnare – efter Claras drömräddning

Publicerad 2024-02-16

Nybros Juho Liuksiala hade öppet mål och såg ut att vara på väg att kvittera till 3–3.

Då stod Damian Clara för en monsterräddning.

– Ja, det är väl lite grann tjusningen med hockey, säger Brynästränaren Niklas Gällstedt.

Följ ämnen
Brynäs IF

Brynäs ledde med 3–2 när Nybro vann pucken i mittzon. Maksim Semjonov spelade fram till Alexander Molldén som gick på skott. Damian Clara räddade med benskydden, men tvingades släppa en retur. Pucken hamnade rakt i famnen på Juho Liuksiala som bara skulle raka in pucken i mål – då kom Claras klubbspets i vägen. Brynäsmålvakten stod därmed för räddning som kan anses vara en av de bästa i Hockeyallsvenskan denna säsongen.

Gävlelaget behöll sin ledning och bara tre minuter senare kunde Miks Indrasis utöka till 4–2.

– Man är tillbakapressade, har någon målchans mot sig och tycker att det kanske borde ha varit mål och så vänder spelet. Det är ofta det händer, och jag är glad att det var på vår sida idag, säger Brynäs tränare Niklas Gällstedt till TV4.

Kvitterade tidigt

Damian Clara fick därmed revansch efter att ha fått kapitulera tidigt i matchen. Redan efter en minut och 25 sekunder var det hemmalaget Nybro som gjorde 1–0. Brynäs var snabba med repliken. Blott 14 sekunder senare var det åter jämt på tavlan.

– Jag tycker första perioden kanske är vår bästa, även om vi släpper in ett tidigt mål, men vi behåller lugnet och försöker bara mala på, säger Niklas Gällstedt.

Kopacka tangerade Persson

Det var först i mittenakten som Brynäs kunde dra ifrån. Jack Kopacka kunde sedan sätta spiken i kistan med 5–2 i tom målbur. Han tangerade därmed fjolårets skytteligavinnare Johan Persson 30 kassar. Kopacka har nu gjort 31 mål denna säsong. Brynäs fortsätter toppa tabellen och har nu 91 poäng.