Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Dessutom nollade målvakten Tobias Normann Djurgården för andra matchen i följd.

AIK har nu klivit upp på en stabil andraplats i den hockeyallsvenska tabellen.

– Det är magiskt. Fantastiskt att spela framför den här publiken, säger Tobias Normann i TV4.

Tobias Normann har hållit nollan i två raka derbyn mot Djurgården.
AIK vann med 3–0.

Djurgården tog intiativet inför ett fullsatt Hovet, med bara AIK-supportrar, eftersom derbyna endast spelas med hemmalagens supportrar på plats.

18 skott i den första perioden. Men AIK-målvakten Tobias Normann har kommit att bli ett riktigt spöke för Djurgården.

I det senaste derbyt i januari så tog han samtliga skott, när AIK vann med 3-0 inför Djurgårdens supportrar.

Nu var det 8094 AIK:are som fick sjunga hela kvällen.

Fjärdekedjan bröt måltorkan

I början av den andra perioden så bröt AIK dödläget i matchen och gjorde matchens första mål.

Centern i fjärdekedjan, Christoffer Björk kämpade in 1-0.

I boxplay kunde Zion Nybeck trycka dit 2-0, efter ett misstag från Djurgårdsbacken Edvin Hammarlund.

Sedan var det dags för en av planens stora aktörer, William Ignberg Nilsson, när han vann pucken från Linus Klasen och gjorde 3-0, vilket gör att AIK har nollat ärkerivalen Djurgården i två raka matcher.