BIK:s utklassning – vann med 10–0

Publicerad 2024-02-16

Gustaf Thorell.

BIK Karlskoga bjöd på en rejäl målkavalkad under fredagen.

Laget stod för hela tio mål framåt – ändå var Viktor Lennartsson ensam tvåmålskytt.

Följ ämnen

Det var med drygt sex minuter kvar som BIK Karlskoga tilldelades en straff. Viktor Lennartsson klev fram som straffskytt. Lennartsson tog fart mot Almtunamålvakten, låtsades gå skjuta ett slagskott innan han slutligen prickade in pucken i mål, vilket innebar tvåsiffrigt på tavlan för hemmalaget Karlskoga.

Ja, det var en riktig drömmatch för Karlskoga. Redan efter nio minuter av matchen hade hemmalaget gått ifrån till 3–0. Några problem att behålla ledningen hade laget inte. I stället utökade BIK till 5–0 innan signalen för den första perioden ljöd.

Fick kliva av

Allt var dock inte guld och gröna skogar för hemmalaget. Knappa två minuter in i period två blev Gustaf Thorell liggande på isen efter att ha åkt på en smäll från Leon Lerebäck. Situationen videogranskades vilket renderade i ett matchstraff för Lerebäck som fick lämna isen. Thorell spelade inte mer efter smällen.

Utvisningen innebar spel fem mot tre i sex sekunder för BIK och visst utnyttjade laget läget. För precis när Almtuna fick in en fjärde spelare kom Karlskogas sjätte mål för kvällen.

Fortsatte ösa på

Ytterligare fyra kassar skulle hemmalaget hinna med innan matchens slut. Inför matchen hade Karlskoga minus tio i plusminusstatistiken, i och med dagens målkavalkad står laget nu på noll i målskillnad. Insatsen innebar också tre poäng, vilket gjorde att Karlskoga passerade just Almtuna i tabellen. Nu ligger BIK på en åttondeplats.