Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Guldfavoriten löser uppgiften

Experterna är överens – guldfavoriten löser uppgiften.

Skadebekymmer och ihålig defensiv gör skrälldraget högintressant.


ANNONS: Lämna in Dybbans 108-raderssystem här 

ANNONS: Lämna in Amrounis 108-raderssystem här 

Foto: DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Kuponganalys

Det gäller att ta ställning direkt på kupongen med tre storfavoriter i form av City, Arsenal och Tottenham. Det mest troliga är att samtliga vinner och vi får se en tresiffrig utdelning på åtta rätt men jagar man större belopp blir det extra viktigt på den här typen av kupong att balansera systemet rätt. Topptipset innehåller sex matcher från Premier League och två matcher från The Championship.

OMGÅNGEN I KORTHET

Dybbans bästa spik

Arsenal

Arsenal slaktade West Ham med 6-0 och ser på allvar ut att vara tillbaka i titelstriden. Med en rejäl boost i ryggen blir Burnley en munsbit på Turf Moor. Given tvåa.

Amrounis bästa spik

Man City

City ser oslagbara ut för stunden. Guardiolas lag är inne en period där ingenting går fel. För Chelsea hackar spelet och man har visat stora brister defensivt som City säkerligen har identifierat och kommer att kunna utnyttja.

Dybbans bästa skräll

Bournemouth

Newcastles skadebekymmer och ihåliga defensiv rättfärdigar inte kraftigt överdriven procent mot Bournemouth. The Cherries har sett bättre ut än vad resultaten visar och jag är intresserad av spelvärda X2.

Amrounis bästa skräll

Wolverhampton

Tottenham är det bättre laget i grunden men deras defensiv är svajig och Wolves har stått för några rejäla skrällar den här säsongen. Det är värt att gardera ettan.

Match för match

1. Man City – Chelsea

Det enda som talar emot City i den här matchen är att laget spelade en bortamatch i Champions League tidigare under veckan. City går in till mötet med en elva matcher lång segersvit. Chelsea blev utspelat borta mot Liverpool för några omgångar sedan och har haft stora defensiva problem. Ettan är en gångbar spik.

2. Burnley – Arsenal

Efter några sämre veckor har Arsenal studsat tillbaka på allvar och tagit sig tillbaka in i guldstriden. Gästerna har fyra raka segrar i ryggen inför lördagens match. Timber, Partey, Vieira och Smith Rowe saknas för gästerna. Burnley har Redmond och Koleosho på skadelistan. Burnleys senaste seger i ligan kom i december.

3. Tottenham – Wolverhampton

Son var tillbaka efter asiatiska mästerskapet och gjorde avtryck direkt när han hoppade in och gjorde assisten till det avgörande 2-1-målet mot Brighton senast. Med Maddison och Son i laget har Spurs ett av ligans bästa anfall. Wolves har inte presterat lika bra i bortaspelet men deras offensiv har sett sylvass ut på slutet.

4. Fulham – Aston Villa

Det börjar bli allt mer tydligt att Aston Villa inte kommer att kunna bibehålla höstens fina form under resten av säsongen. Gästerna har inte producerat i samma utsträckning framåt och defensivt släpper man till fler målchanser. Fulham tog sin första seger på sex matcher när laget besegrade Bournemouth senast. Hemmalaget saknar både Jimenez och Tete i truppen.

5. Newcastle – Bournemouth

Newcastle har fått fart på sitt anfallsspel senaste omgångarna. Howes lag har producerat tolv mål framåt på lagets fyra senaste matcher. Detta trots att man haft en lång skadelista. Isak, Joelinton, Pope och Willock är några av spelarna som saknas. Bournemouth har Adams, Aarons, Fredericks, Hill och Randolph borta från spel.

6. Nottingham – West Ham

Efter 0-9 på lagets två senaste matcher ska West Ham försöka att studsa tillbaka borta mot Nottingham. Forest har inte varit lika starka hemma på City Ground den här säsongen. Efter tränarbytet ser spelet bättre ut för Forest men man släpper till alldeles för mycket onödiga mål. Anfallaren Antonio saknas för West Ham och Paqueta är tveksam till spel.

7. Birmingham – Sunderland

Birmingham får klara sig utan Chang, Hall, Pritchard och Sanderson. Hos Sunderland saknas Alese, Cirkin, Dack, Evans, Huggins och Embleton. Sunderland spelar sin andra raka bortamatch den här veckan efter en svag insats borta mot Huddersfield i onsdags. När lagen möttes tidigare under säsongen vann Sunderland med 3-1 men Birmingham har blivit bättre.

8. Bristol City – Queens Park Rangers

Efter fyra raka matcher utan förlust bröts sviten i veckan för QPR när laget förlorade med 0-1 borta mot Stoke. Gästerna vill spela en bollinnehavsbaserad fotboll under Cifuentes som passar bättre mot vissa lag. Bristol kommer från meriterande segrar mot Boro och Saints. Hemmalaget har Twine, Naismith, Atkinson och Benarous på skadelistan.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset