Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tiger Woods

Krasslig Woods bröt tävlingen i Los Angeles

Tiger Woods tvingades avbryta sin comeback på PGA-touren med influensaliknande symtom. På andra rundans sjunde hål var det färdigspelat för golflegendaren.

Samtidigt tappade Ludvig Åberg betydligt.

Charlie Woods: ”Vi suger på att putta”
48-åringe Tiger Woods rullade i en birdie direkt på första hålet.
Foto: Brian Rothmuller/TT NYHETSBYRÅN

Redan efter den första rundan på Riviera Country Club berättade Tiger Woods att ryggen krampade under de sista hålen.

När Woods peggade upp igen på fredagen dröjde det inte länge innan han bröt tävlingen. 48-åringen rullade visserligen i en birdie direkt på första hålet, men när han någon timme senare hade slagit ut på sjuan var det färdigspelat.

”Hade lite feber”

Woods sågs få skjuts med en golfbil efter att ha kastat in handduken. Natten mot lördag svensk tid uppger hans affärspartner Rob McNamara att golfstjärnan kände sig krasslig inför fredagens runda.

– Han hade lite feber och så och kände sig bättre under uppvärmningen. Men när sedan spelet satte i gång började han känna sig yr, säger McNamara.

Att en ambulans anlände till tävlingsbanans klubbhus skapade viss oro bland fansen. Men enligt McNamara ska Woods redan vara på bättringsvägen.

– Läkarna säger att han möjligen har drabbats av influensa och att han var uttorkad. Han har fått en droppåse och mår nu mycket, mycket bättre.

Bröt i fjol

I april i fjol bröt Woods US Masters för att senare samma månad operera ena foten. Sedan dröjde det till Woods egen inbjudningstävling med bara 20 spelare på Bahamas i december innan han tävlade igen. Den här veckans stjärnspäckade tävling utanför Los Angeles var den första riktiga PGA-tourtävlingen för Woods efter operationen.

Woods vann sin 15:e majortitel på Augusta National 2019. Efter att han var med om en allvarlig bilkrasch i februari 2021 har Woods bara tävlat sju gånger. Tre gånger har han tvingats bryta och bästa placeringen (bortsett från inbjudningstävlingen) är 45:e plats.

Woods förhoppning inför den här comebacken var att kunna spela en tävling i månaden framöver.

För Ludvig Åberg blev andra rundan i Los Angeles-tävlingen en besvikelse. Svensken låg på delad tiondeplats efter första rundan, men har efter 72 slag i andra nu halkat ner till plats 31 som han delar med bland andra världstvåan Rory McIlroy.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.