Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö Redhawks

Axel Sundberg får inte möta Örebro med Malmö: ”Lite småtöntigt”

Debut i tisdag och spel även i torsdags.

Men mot sin tidigare klubb Örebro, så får Axel Sundberg inte spela.

Örebro har nämligen satt stopp för spel.

– De är förmodligen lite fega. Kanske rädd att man avgör. Det är lite småtöntigt faktiskt, säger Sundberg.

Axel Sundberg i Malmötröjan
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Axel Sundberg i Örebrotröjan
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks gjorde för två veckor sedan klart med Axel Sundberg.

Skarpskytten som hade en explosion i sin utveckling i Mora förra säsongen, värvades till Örebro, där han följde med Johan Hedberg.

Tiden i Närke blev inte som Axel Sundberg eller någon part önskade sig.

Johan Hedberg fick sparken och Axel Sundberg hamnade längst ut på bänken, utan att få spela.

Det blev flytt.

På hans initiativ.

– Det var från min sida. Jag ville byta miljö och få en nystart. När Johan fick lämna också. Då ville jag ta ett steg vidare. Jag ville helt enkelt inte sitta på bänken om jag ska komma in i SHL, och prestera på det sättet som jag känner att jag kan göra, säger Axel Sundberg.

Han har spelat två matcher.

Debuten i Malmötröjan mot Luleå i tisdags, mot Timrå i torsdags var han extremt nära att göra sitt första mål, när Timråbacken Elmeri Eronen räddade pucken på volley.

Sundberg får inte möta Örebro

I den tredje matchen blir det ingen match.

Axel Sundberg får nämligen inte spela. Örebro väljer, likt Modo gjorde när man sålde Mikael Ruohomaa till Frölunda, att inte låta sin tidigare spelare få spela i första mötet mellan lagen.

– Egentligen kan jag inte tänka så mycket på det, utan det är vad det är. Men det är lite småtöntigt kan jag tycka. Samtidigt är de kanske rädda att jag ska gå in och avgöra.

Det var ingenting de kunde tänka sig att rucka på?

– Det tror jag inte. Men inget ont så mot Örebro. Jag gillar klubben, stan och allt runtomkring. Det är bra personal runt klubben. Det klickade bara inte på isen och jag ville ha en annan roll.

Så småningom om är tanken att Axel Sundberg ska få en stor roll i Malmötröjan.

Styrkan är skottet.

– Jag hoppas att det kan bli en liknande produktion i SHL som det var i Mora. Örebro kanske inte var så duktiga på att nyttja mina styrkor, men de försöker ju vinna sina matcher så klart. Jag vill vara en målskytt, så det blir att göra det bästa av det efter att jag stått över lördagsmatchen, säger Axel Sundberg.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.