Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Svennis” släpper bok – efter cancerbeskedet

Sven-Göran ”Svennis” Erikssons cancerbesked blev en världsnyhet. Nu är han och barndomsvännen Bengt Berg i gång med en bok.

– Du får snabba på så jag får läsa boken, säger Svennis till NWT.

Foto: KEITH RÖNNBERG / SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Bengt Berg och Sven-Göran Eriksson har känt varandra sedan ungdomsåren i Torsby då de båda drömde om att bli fotbollsproffs. En av dem blev poet, den andre tränarikon. Boken ska skildra ”Svennis” liv i fotbollen, och vad den betytt i hans liv.

– Allt, svarar han.

Men den kommer också att beröra andra sidor.

– Jag har som ambition att skriva en bok mer om människan Sven-Göran Eriksson, utifrån olika infallsvinklar och sedan lägga in uppväxtmiljön i Torsby, som förändrats så mycket från 40-talet till nu. Det enda som är sig likt är Övre Fryken, säger Berg.

Svennis: ”Jag är väldigt svensk”

Även ”Svennis” ledarstil ska avhandlas.

– Jag är väldigt svensk i mitt ledarskap. Mycket demokrati. Jag vill ha med spelarna och prata, berättar ”Svennis”.

– Det tog tid innan jag fick en bra dialog med dem och inte en monolog, men det är viktigt.

Formen för boken är inte bestämd än.

– Det ska vara en biografi, är tanken. Det blir fotboll, kanske sett med andra ögon, en annorlunda fotbollsbok skulle jag kunna tänka mig, men det får Bengt stå för, säger ”Svennis”.

Det är oklart när boken blir klar, men sjukdomen spelar in. I en intervju i P1 nyligen berättade han att läkarna gett honom ett år till att leva, kanske mindre. Men Svennis hoppas på en bok lagom till sommarens EM.

– Du får snabba på så jag får läsa boken, säger han till Berg med ett leende.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.