Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Harry

Prins Williams ilska efter uppgifterna om Harry: Ingen chans

Prins Harry planerar att göra tillfällig kunglig comeback när hans pappa kungen är sjuk.

Det kan han glömma, uppger källor.

– Det är noll procents chans.

Prins William uppges inte alls vara nöjd över uppgifterna att prins Harry kan tänka sig en kunglig comeback.
Foto: MARTIN MEISSNER / AP/ TT

Det finns ingen väg tillbaka in i kungahuset för prins Harry. Det slår källor till The Telegraph och The Mirror fast efter uppgifterna i The Times om att prinsen har planer på att kliva in i en tillfällig kunglig roll under tiden som hans pappa, kung Charles, genomgår sin cancerbehandling. 

– Vad som diskuterats mellan William och kungen är privat, men det står fullständigt och kategoriskt klart att William inte skulle låta Harry återvända, säger en källa till The Mirror.

– Om någon kommer att ta sig an mer ansvar kommer det vara William och det finns inte ens på agendan just nu. Hans fokus är på kungens hälsa, familjen och vad som är bäst för monarkin. Det är noll procents chans att Harry kommer tillbaka på något vis.

Avtalet från Sandringham står fast

I The Telegaph säger källorna att det som slogs fast vid mötet mellan kungligheterna i Sandringham i samband med att Harry och Meghan lämnade kungahuset står fast.

– Det finns inget 'hälften inne, hälften ute' i monarkin, säger en källa.

När kung Charles cancerdiagnos blev känd kastade sig Harry på ett plan och flög hem till Storbritannien från Kalifornien. Där träffades de i 30 minuter innan Harry hastigt lämnade landet igen. Enligt uppgifter har de båda haft flera vänskapliga samtal sedan dess och The Times skriver att Harry sagt till vänner att han skulle ställa upp och hjälpa om han blev ombedd. Men, skriver The Telegraph, ämnet kom inte upp i mötet mellan Harry och Charles.

– Avtalet från Sandringham är klart och tydligt och kungens sjukdom har inte ändrat på det, säger en källa.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.