Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Nylander nådde ny milstolpe i NHL i natt

Hattrick två matcher i rad.

Och sex hattrick den här säsongen.

Auston Matthews visade på nytt i natt, svensk tid, att han är NHL:s målkung.

Men det var också en stor kväll för William Nylander, 27, när Toronto Maple Leafs krossade Anaheim Ducks med 9–2.

Nylander nådde nu milstolpen 500 poäng under NHL-karriären.

Avslöjar Pappa Nylanders roll i förhandlingarna
Fortsätter Auston Matthews i den här takten slutar han på 75 mål.
William Nylander nådde milstolpen 500 poäng i NHL.

Han noterade ett mål och två assist och är nu uppe i 71 poäng på 53 matcher.

Med sitt mål nådde Nylander milstolpen 500 poäng i NHL. Hans andra assist den här kvällen hemma i Scotiabank Arena utökade svenskens facit till 501 poäng, 205 mål och 296 assist, på 574 matcher i Torontotröjan.

De svenska framgångarna tog inte slut där. Timothy Liljegren, 24, antecknades för tre assist i matchen.

Auston Matthews toppar målligan i NHL

William Nylander gjorde sitt 28:e mål för säsongen när han i slutet av den första perioden ökade på Torontos ledning till 4–1 i powerplay.

Fyra av Maple Leafs fem första mål i matchen kom i powerplay.

Auston Matthews toppar nu målligan i NHL på 48 fullträffar. Totalt har han producerat 71 poäng efter 52 omgångar och delar ledningen i Torontos interna poängliga med William Nylander.

Fortsätter Matthews i den här takten slutar han på 75 mål.

Ingen i NHL har haft så många hattrick under en säsong sedan Mario Lemieux noterade sex hattrick 1995-96.

”Allt jag tänker säga om det jämförelsen”

Matthews satte nu också personligt poängrekord i en match med 5 poäng, 3 mål och 2 assist.

– Helt klart är det väldigt coolt att få uppleva, men jag vill inte nämna mitt namn i samma mening som hans (Mario Lemieux). Det är allt jag tänker säga om den jämförelsen, sa Matthews när han mötte media efteråt.

Andra i hans närhet valde dock att ta till stora ord.

– Jag slutar aldrig att förvånas över hans förmåga att göra mål. Att följa upp sitt hattrick från den senaste matchen med ett nytt idag är anmärkningsvärt. Han sätter en ny standard för sig själv hela tiden, kommenterade coachen Sheldon Keefe.

Torontobacken William Lagesson, 27, lämnade matchen efter 8.25 minuter i den första perioden med en skada på överkroppen och återkom inte.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.