”Borde ha en bra chans att krossa samtliga...”

Carlssons GS75-tips söndagen den 18 februari från Gävle

Starstrucked och Mats Djuse spikas på GS75 i Gävle.

Gävle är värd för Grand Slam 75 och som vanligt den här årstiden är det på nytt skiktade lopp som gäller och ihålig klass.

Vi spelar med två spikar för att kunna gardera på i övriga lopp.

Starstrucked borde ha en bra chans att krossa samtliga över den långa distansen och Quantity Of Time har en lämplig uppgift för att leda runt om.


Här ryggar ni Sportbladets GS75-system:


ANNONS: GS75 i dag. Här kan ni haka på andelssystemen. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


GS75-1

8 Starstrucked har en lämplig uppgift här för att kunna krossa samtliga över den tre varv långa distansen. Hon startade så sent som förra lördagen i V75 men stötte där på övermakten i loppet som vanns av Cassius Clay D.E., och dessutom fick hon ett tufft slutvarv när hon gick på i tredjespår varvet kvar. Hon fullföljde ändå klart godkänt till en sjätteplats. Nu kliver hästen ner rejält i klass och näst senast vann hon enkelt i Gävle över lång distans från ledningen med krafter kvar. Egentligen är det bara en häst med i loppet värd att nämna som motstånd, och det är 11 Madewithlove som var duktig i fjol och bland annat kvalade in till Oaks via en imponerande seger i försöket. Formen är däremot ett frågetecken för Claes Sjöströms häst som inte var som bäst i årsdebuten. Därför tar jag ställning och spikar Starstrucked som både har form och som är distansgynnad.

GS75-2

Låg klass på loppa och det gäller nog att inte snåla med markeringarna. 9 River Hill kommer från en spetsseger där han gick undan till slut efter att det enda hotet galopperat. Han fick lite tryck över den sista bortre långsidan och tränaren Oskar Kylin Blom är optimistisk och menar att hästen går bra bakifrån. Oskar tror på en bra vinstchans och men att formen bör vara ännu vassare nu med senaste loppet i kroppen. 12 Global Easy Rider måste räknas tidigt i den här typen av lopp trots läget. Wäjerstens häst galopperade senast men hade lite krafter sparade gången innan och har tidigare i vinter varit duktig vid några andraplatser. Han möter enklare motstånd nu och dessutom är han anmäld med jänkarvagn för första gången.

GS75-3

Även här ett öppet lopp med många orutinerade hästar. 4 Not For Sale är en välkammad fyraåring som började hos Timo Nurmos där han inte visade något extra i debuten. Sedan flyttades han till Daniel Wäjersten där han svarade för en stark upphämtning efter galoppen. Det var första starten på nästan ett halvår och med den genomköraren i kroppen torde han kunna vara med och slåss om segern här – såvida han inte galopperar igen. Läget är bra och det återstår att se om autostart kan vara en fördel för honom. 2 My Star Is Born kommer från en spetsseger senast och har läge för ledningen igen från spår två bakom bilen. Hästen hade inte startat på över ett halvår inför comebacken senast och torde knappast vara sämre med loppet i kroppen. 1 Mezcal Teorvici har galopperat två gånger i rad men Claes Sjöström säger att det finns bra fart i hästen för klassen och kommer nu att ändra lite i utrustningen. Det kan även bli aktuellt med jänkarvagn för första gången. Blir kanske över från innerspåret bakom bilen men löser det sig därifrån borde han vara ett tidigt bud felfri.


Här ryggar ni Sportbladets GS75-system:


ANNONS: GS75 i dag. Här kan ni haka på andelssystemen. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


GS75-4

Normalt borde 4 Quantity Of Time kunna leda det här billiga loppet runt om, trots att hon inte har startat på några månader. Men hästen är härdad i tuff konkurrens i V75 och hon vann även ett lopp på Solvalla i höstas på 1.10,8 över kort distans. Det låter också bra från tränaren Petri Salmela som meddelar att hästen har gått ett banjobb på Solvalla efter 1.18 över medeldistans. Läget är bra och kommer hon till ledningen torde det vara en toppchans. Hon är obesegrad från spets efter tre försök.

GS75-5

11 Järvsö Jop har nog bästa farten här men han är inte att lita på och galopperar mycket. I fjol vann han fem lopp på 13 starter och senast tog han på nytt en seger - trots dubbla galopper under vägen. Hästen är stark och oöm för positioner och har tidigare vunnit från dödens flera gånger. Sköter han sig lär det bli ett offensivt upplägg och då kan Järvsö Jop sänka samtliga. 4 Basisten är väl annars den naturliga favoriten då han är mer pålitlig och kommer från en lätt seger senast i Grand Slam 75. Han har ett klart bättre läge och kan öppna. Ulf Ohlsson lär ha siktet inställt mot ledningen och därifrån är det nog bra chans till andra raka för Basisten.

GS75-6

1 Maverick Meerkat har utan tvekan den bästa kapaciteten i fältet. Han vann fyra lopp i fjol och avslutade fjolåret med att vinna i V75 för Örjan Kihlström efter en vass spurt. Men hästen är långt ifrån att lita på och han har återfallit till tidigare galoppsynder i två starter i rad nu. Här är han onekligen en favorit i fara då innerspåret över kort distans inte är debästa. Det är stor risk för strul eller galopp men sköter han sig och kommer ut vinner han troligen. 6 Adante T.M. har två lopp i kroppen efter ett uppehåll och är snabb ut bakom bilen. Tidigt motbud liksom 7 Peak’n Roll, 4 Splendid O. och 5 Across The World.

GS75-7

Omgångens bästa lopp avslutar Grand Slam 75 och tipset till Balotelli Face som har det bästa läget av de mest betrodda. Han vann sin årsdebut i fjol med skor och Claes Sjöström rapporterar att hästen har tränat starkt inför comebacken och varit inne på Solvalla och gått banjobb ett par gånger. Öppnar bra och kan bli svårslagen direkt. 8 Soul Tan är bra och vann fem lopp förra året. Han är den som har tjänat mest pengar i den här spårtrappan men kommer nu efter ett uppehåll på fyra månader och det är knappast någon toppform direkt. Dessutom spår åtta bakom bilen men man kan inte räkna bort honom ändå. 3 Ruger har svårt att få till det och galopperade senast efter segern gången innan. 7 Red Hot Roadster vann från ledningen senast men tappade travet till slut och var nära att galoppera. Funkar det bättre nu kanske det finns form i alla fall för att segerstrida.


Här ryggar ni Sportbladets GS75-system:


ANNONS: GS75 i dag. Här kan ni haka på andelssystemen. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


Carlssons tre hetaste:

12 Global Easy Rider (GS75-2)

Har fart för klassen. Enklare emot nu och första med jänkarvagn.

4 Quantity Of Time (GS75-4)

Lämplig uppgift. Leder normalt runt om.

11 Järvsö Jop (GS75-5)

Bästa farten av alla i loppet. Vinner felfri.

Carlssons GS75-system

GS75-1: 8 Startrucked (11–4)

GS75-2: 9–12–8–1–6 (11–4)

GS75-3: 4–1–2–8 (11–6)

GS75-4: 4 Quantity Of Time (7–6)

GS75-5: 11–4–3 (8–5)

GS75-6: 1–7–6–4–5–12–3 (2–9)

GS75-7: 2–8–7–3 (10–1)

1680 rader/1680 kronor

Följ ämnen i artikeln