Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarbys Simone Boye gravid – höll det hemligt vid firandet

I höstas firade Simone Boye, 31, SM-guldet med Hammarby.

Nu gläds hon över att bli mamma – och missar därmed första halvan av säsongen.

– När vi firade SM-guldet var det ingen som visste att jag var gravid, säger hon i en video på sociala medier.

Simone Boye.
Foto: HENRIC WAUGE / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Den landslagsmeriterade danskan Simone Boye, 31, var en av Hammarbys viktigaste spelare när laget vann SM-guld förra säsongen.

Och för Boye var känslan av guldet extra speciell då hon bar på en hemlighet som ingen annan i klubben visste om.

– Jag fick reda på att jag var gravid veckan innan vi skulle spela mot Häcken på Tele2, säger hon i en video på Hammarbys sociala medier:

– Jag tog en lite symbolisk bild som jag tänkte att jag kunde titta tillbaka på, där jag står med pokalen som en bebis och samtidigt har en liten bebis i magen. Det var väldigt speciellt.

Bilden med pokalen avslöjade Boyes graviditet – redan i november.
Foto: SIMON HASTEGÅRD

Sportchefen: ”Hela klubben gläds med Simone”

Beskedet innebär nu att hon kommer ta en paus från fotbollen. Beräknad födsel är i sommar och planen är att Boye ska återvända till laget i höst.

– Jag kommer träna så mycket jag kan så länge jag kan, och sedan hoppas jag kunna börja spela matcher under hösten igen. Jag ser väldigt mycket fram emot att bli mamma, och det har tagits emot väldigt bra av klubben. Vi har hittat ett bra sätt för mig att vara med runt laget och jag får de bästa förutsättningarna att komma tillbaka till planen. Det känns tryggt och bra, och det är en spännande tid.

Hammarbys sportchef Johan Lager säger till Hammarbys hemsida:

– Hela klubben gläds med Simone och vi hjälps alla åt för att hennes vardag på Hammarby IP ska flyta på så smidigt som möjligt. För en kvinnlig elitidrottare är ju omställningen att bli förälder en helt annan än för manliga, och vi bistår Simone på alla sätt vi kan både nu inför och efter förlossningen. Rent sportsligt för klubben innebär det att en av våra mest tongivande spelare inte kommer vara tillgänglig under våren, men vi har haft gott om tid att förbereda oss för det, säger sportchef Johan Lager.

https://twitter.com/hammarbyfotboll/status/1759608810442744213

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.