Nyheter från dagen: 19 februari

Publicerad

Utvalda nyheter från Gävleborgs län måndagen den 19 februari.

Oroväckande publiktapp för bandyn – värst i Sandviken

Elitseriebandyns slutspel har börjat rulla igång och flera heta matcher beräknas locka publik. Men efter säsongens grundserie kan man konstatera en minskande publiktrend totalt sett. Tydligast är nergången i Sandviken.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Glest på läktarna. I Sandviken har bandypubliken minskat rejält. Hör hur Sandvikens AIK vill bryta den negativa trenden i klippet. Foto: SVT

Bollnäs går mot trenden – ökar publiksnittet

Även om trenden under senare år gått mot minskad publiktillströmning på bandymatcherna i elitserien har Bollnäs lyckats öka sitt snitt. Vi blev nyfikna på vad som ligger bakom.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bollnäs GIF:s ordförande och representanter för supporterklubb kan glädjas över bra publiksiffror. Foto: Jan-Peter Eriksson/SVT

Efter SVT:s avslöjande om våld i förskolan – Gävle lovar nya rutiner

Här om veckan rapporterade SVT om att två familjer polisanmält en biträdande rektor på en förskola i Gävle. Man menar att skolan mörkat händelser som inträffat. Nu svarar kommunen på kritiken.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förskolechefen Camilla Larsson svarar på kritiken från föräldrarna och lovar nya rutiner. Foto: Magnus Esser Bengtsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.