Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Roger Federer

Prime Video bekräftar dokumentär om Roger Federer

De tolv sista dagarna. 

Prime Video har gett grönt ljus till en dokumentär om Roger Federers känslosamma farväl som tennisspelare. 

– Jag såg aldrig någon fara med att spela in det här eftersom det aldrig var tänkt att visas offentligt, säger Federer i en kommentar.  

Roger Federer efter dubbelmatchen under Laver Cup 2022.
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Andy Murray, Novak Djokovic, Björn Borg, Roger Federer och Rafael Nadal.
Foto: KIN CHEUNG / AP TT NYHETSBYRÅN

Prime Video bekräftar nu en dokumentär som berättar om Roger Federers tolv sista dagar som professionell tennisspelare. 

Dokumentären, som ännu inte har en titel, bygger på material som spelades in för att Federer skulle kunna visa avslutet på sin karriär för sina barn och sin familj och vänner i tryggheten av sitt eget hem. 

Roger Federers ord om dokumentären 

– Under min tenniskarriär försökte jag hålla kamerorna borta från mig eller min familj, särskilt vid viktiga ögonblick, säger Roger Federer i en kommentar och fortsätter: 

– Jag såg aldrig någon fara med att spela in det här eftersom det aldrig var tänkt att visas offentligt, men vi fångade så många starka ögonblick att en djupt personlig resa växte fram. Jag är glad att samarbeta med Prime Video, vars globala räckvidd gör att mina sista dagar som tennisspelare kommer att ses av både tennisentusiaster och en bredare publik. 

Asif Kapadia och Joe Sabia regisserar dokumentären, som även innehåller intervjuer med bland andra Rafael Nadal, Novak Djokovic och Andy Murray. I ett pressmeddelande skriver Prime Video att dokumentären visar Federer när han är som ”mest uppriktig”. 

Dokumentären om Roger Federer produceras av Lafcadia Productions production med Asif Kapadia och George Chignell som producenter. 

Roger Federer, 42, avslutade sin karriär i och med Laver Cup 2022. Björn Borg var kapten för det europeiska laget. Federer spelade dubbel med Rafael Nadal. Matchen var Federers 1750:e på ATP-touren. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.