Dagens PS

Carnegies graf-guru: Därför ska börsen upp

Johnny Torssell
Stjärnanalytikern Johnny Torssell ser spännande tekniska signaler som kan peka mot en kommande börsuppgång (Bild: Carnegie)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 20 feb. 2024Publicerad: 20 feb. 2024

Han anses vara en av Sveriges främsta tekniska analytiker. Nu visar nya signaler i graf-guruns diagram att en börsuppgång på upp mot 10 procent kan ligga i korten.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Johnny Torssell är teknisk analytiker på Carnegie Private Banking med lång erfarenhet av att läsa av tekniska signaler för både enskilda aktier och index i stort.

“Kvalitativ köpsignal”

Nu har analytikern fått en nytt positivt tecken och skriver i Carnegies senaste veckobrev:

“I slutet av förra veckan bröt Stockholmsbörsens OMXS30-index upp ur en drygt månadslång konsolidering. Nu hägrar sannolikt ett test av kursrekordet”.

Johnny Torssell kallar det för en “kvalitativ köpsignal” från det mönster som Stockholmsbörsen handlat i sedan i princip årets start.

Så högt kan börsen gå

Så hur högt kan börsen då gå?

Ja om Carnegies analytiker får rätt i sina prognoser så kan det handla om ett målområde för OMXS30 på någonstans 2630-2660 för året som helhet.

ANNONS

I relation till nuvarande nivå strax över 2410 så skulle det innebära om graferna har rätt att en uppgång om närmare 10 procent inte är omöjlig.

Framtiden får utvisa om graf-gurun har prickat rätt även denna gång.

Läs mer:

Stjärnanalytikern avvaktar: då kommer börsrallyt

Carnegies aktiechef spår börsrekord i vår

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS