Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Officiellt: Magashy till Kalmar FF

Allsvenskan

Nu är det klart.
Abudssalam Magashy lämnar AIK för Kalmar FF.
Enligt Aftonbladet betalar Smålandsklubben 500 000-750 000 kronor i affären.
-  Jag vill vara glad igen, säger mittfältaren i ett uttalande. 

6:12
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: TT.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från AIK-Örebro SK.

Häromdagen uppgav Aftonbladet att AIK kommer att sälja Abudssalam Magashy, 25, till Kalmar FF och "Gnagets" sportchef Thomas Berntsen bekräftade att ett avsked var troligt.

- Det är högst sannolikt att han kommer att spela i en annan klubb kommande säsong. För honom har det dessvärre inte fungerat bra i AIK. Han var en väldigt bra spelare i Värnamo och jag hade lust att hämta honom till min förra klubb (Sarpsborg). Vi får hoppas att han lyckas bra i sin nästa klubb och hoppas att inte lyckas så bra när han möter oss, sa Berntsen, som inte ville gå in på specifik klubb, till Aftonbladet.

Nu meddelar Kalmar FF att man knyter till sig Magashy. Kontraktet är skrivet över tre år.

Annons

- Jag är väldigt glad över att vara här. Kalmar FF är ett riktigt bra lag och jag älskar sättet de spelar fotboll. Jag tror spelsättet kommer att passa mina egenskaper perfekt och jag kan knappt vänta på att få sätta igång. Jag vill vara glad igen och det är jag verkligen nu, säger han i ett uttalande på KFF:s hemsida.

Kalmar FF:s sportchef Jörgen Petersson:

- Abdussalam Magashy är en spelare som under tiden i Värnamo 2022 dominerade centralt på mitten i Allsvenskan. Han användes ibland lite högre upp i banan och ibland med lite lägre utgångsposition. Det är en spelare som har en oerhört stor skicklighet i sin balans, teknik och styrka. Han är väldigt duktig på att driva boll framåt och kan användas både som 6:a, 8:a och 10:a, säger han i ett uttalande på hemsidan. 

AIK tjänar inte storkovan i försäljningen. Enligt Aftonbladet betalar KFF 500 00-750 000 kronor för att knyta till sig nigerianen. Det ska även finnas en vidareförsäljningsklausul. AIK meddelar på sin hemsida att man får mellan 0 och 2,5 miljoner netto för Magashy

Annons

Magashy, vars AIK-kontrakt var skrivet över 2026, anslöt till 08-klubben inför förra säsongen. Under 2023 fick han dock knapp speltid.

Tidigare i sin karriär har 25-åringen representerat IFK Värnamo, Kristianstad FC och Växjö United.

Publicerad 2024-02-20 kl 16:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto