Gå direkt till sidans innehåll
Madelen Janogy

Pauline Hammarlund tillbaka i landslaget

Måstematcher för landslaget stundar.

Tillbaka i truppen är Pauline Hammarlund – för första gången på tre år. 

– Hon bara skrek, ”du är med, du är med”, säger Hammarlund.

Gerhardsson om Schough: "Hon har funnits med i varje diskussion"
Pauline Hammarlund.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Pauline Hammarlund.
Foto: SARA ESPOSITO/IPA SPORT/IPA-AGEN / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Hösten 2020 var senast Pauline Hammarlund var med i det svenska landslaget. Till det avgörande kvalet om att få spela kvar i Nations Leagues A-division är den offensiva spelaren åter tillbaka. 

– Det är inget man förväntar sig, när det gått tre år sen man var med senast. Men det var så klart roligt, säger Hammarlund. 

Hur Hammarlund fick reda på uttagningen, det stod klubbkamraten i Fiorentina, Madelen Janogy för. 

– Vi skulle i väg på bortamatch och så sa Madde att uttagningen kommit. Hon skulle kolla igenom den och då bad jag henne läsa upp vilka namn som är med. Så började hon läsa, och stannade upp mitt i allt och bara skrek ”du är med”, du är med”, säger Hammarlund. 

”Skönt att ha henne där”

Janogy har själv varit en given del av den svenska landslagstruppen det senaste året. Mot Bosnien och Hercegovina kliver Sverige in som favoriter. 

– Vi har spelat många matcher som favoriter tidigare. Det kommer bli tufft, så det krävs mycket av oss, säger Janogy och fortsätter:

– För egen del så tycker jag om att spela sådana här matcher där man måste kliva ut och prestera. Det handlar om små marginaler så det gäller att förbereda sig på bästa sätt. 

Klubbkamraterna har fördelen att spela ihop till vardags vilket många av de andra landslagsspelarna inte har. Något som kan komma att bli ett vapen i det svenska anfallsspelet. 

– Vi har hittat varandra bra, det känns som att vi kommer från samma skola, rent fotbollsmässigt. Vi tänker ofta likadant och kan lyfta fram varandras styrkor på planen. Det är skönt att ha henne där, säger Hammarlund om Janogy.

Sverige möter Bosnien och Hercegovina på bortaplan den 23:e februari. Returmötet spelas i Stockholm den 28:e februari. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Vilka tar sig till semifinal i Champions League? Spela på veckans kvartsfinaler!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset