Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paul Gascoigne

Gary Linekers snuskiga avslöjande om Paul Gascoigne

Fotbollen såg annorlunda ut för 30 år sedan.

Till exempel brukade de engelska stjärnorna bada tillsammans efter landskamperna.

Nu avslöjar Gary Lineker lagkamraten Paul Gascoignes snuskiga vanor i badkaret. 

Den kontroversielle fotbollsstjärnan Paul Gascoigne.
Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Gary Lineker.
Foto: AMER GHAZZAL/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Alla fotbollsspelare drömmer om att spela för landslaget. Det gjorde även Gary Lineker och Paul Gascoigne som var lagkamrater i Tottenham och det engelska landslaget i skarven mellan 1980 och 1990-talet. 

Även om de var firade stjärnor var fotbollen lite mindre glamourös på den tiden. Planerna var sämre. Efter många landskamper var de engelska landslagsspelarna dränkta i lera.

Därför brukade de ta ett gemensamt bad i omklädningsrummet efter vissa matcher. Och att sätta sig i badet med Paul Gascoigne, på den tiden känd för sina upptåg vid sidan av planen, kunde vara förenat med stora risker.

– ”Gazza” brukade bajsa i det stora gemensamma badet då och då, säger Gary Lineker i Turdest Podcast, enligt Daily Mail

– Det skedde vid flera tillfällen. Han gjorde det för att han tyckte det var roligt. Jag har aldrig sett ett badkar tömmas så snabbt, säger Lineker vidare i podden. 

Snuskiga avslöjandet om Gascoigne

Lineker och Gascoigne spelade tillsammans i Tottenham under tre säsonger, 1989–1992. Den sju år äldre Lineker fick se prov på sin lagkamrats sinne för humor vid flera tillfällen. 

– ”Gazza” hade alltid svårt att veta var gränsen gick. Han var verkligen rolig vid andra tillfällen. Han saknade aldrig självförtroendet att dra ett skämt, säger Gary Lineker. 

Gary Lineker är själv inte oäven när det kommer till avföring och fotboll. Den som kan sin fotbollshistoria kommer givetvis ihåg att Lineker bajsade på sig på planen under Englands gruppspelsmatch mot Irland i VM 1990.

Gary Lineker förnekade länge att det hade hänt, men 2010 erkände han till slut att han hade svårt att hålla tätt under matchen. 

– Jag började må dåligt kvällen innan match. Jag var uppe halva natten med diarré, säger han. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.