”Stallskrik senast – nu är hon en miljonskräll”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide till V86 onsdagen den 21 februari på Åby och Solvalla • Här kan du rygga andelssystemen

Publicerad 2024-02-21

Här är expertpanelen ”Skrällkollen” inför dubbeljackpotten på V86, på Åby och Solvalla, onsdag 21 februari.

I kväll körs V86 på Åby och Solvalla.

Det är dubbeljackpott och totalt 19 miljoner kronor att spela om.

Här är Sportbladet-experternas bästa spikar och miljonrensare till omgången.

– Hon var ett stallskrik senast, nu är hon en miljonskräll, säger Joakim ”Rainman” Rosenhed om ett av sina speldrag i kväll.

– Hon såg fin ut med rubbet sparat senast, säger Robert Lipovac om hästen man inte får missa.


Här ryggar du Sportbladets V86-system:


ANNONS: Dubbeljackpott på V86 i kväll. Här finns Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 20.30. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem.

V86 körs på Åby och Solvalla i kväll. Spelstopp är klockan 20.30.

MISSA INTE: Sportbladets V86-intervjuer med Nils Larsson Hetaste snacket Bästa spelet Rankning. Läs här.


Här ryggar du Sportbladets andelssystem på V86:


ANNONS: Här kan du haka på Sportbladets V86-intervjuer. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du haka på Sportbladets Insider. [Extern länk]


V86-intervjuerna: ”Missa inte roliga jackpott-skrällen”


Här nedan hittar du experternas genomgång av kvällens omgång. Du får spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V86-procenten är uppdaterade klockan 11.15, onsdagen den 21 februari.


Här hakar du på Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86 i kväll. Här hittar du alla system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets TV-rad. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

2 LaFerrari Dimanche (V86-1) har fin form, precis som hela Rick Ebbinges stall. Fint läge här och hon är spetsfavorit. I ledningen, mot det här motståndet och i det här slaget som ska hon inte ta stryk. Hon ser alltid lite trög ut till slut, men ökar hela vägen in mot mål. 1 Hertz rycker jag är värst emot om hon skulle lyckas öppna bättre än tidigare och utmana på speed till slut, men får spela kommen och jobba in spiken.

Miljonrensarna

5 Allan Zonett (V86-3) är stark och rejäl. Bra spår för hans del här och distansen känns som ett jätteplus. Ska räknas tidigt. Likaså 9 Moses di Quattro i samma lopp. Här finns kapacitet, men han är lite tveksam i stilen bitvis. Risk man får ta när det låg procent. Fem procent.

V86-4 är vidöppet. 2 Bold Heart har kunnande, 3 Sparkling Tile skulle kunna vara klar om hon vill springa hela vägen och man ska inte underskatta 5 Love Gun. Sju, 12 respektive fem procent.

3 Akilles Face (V86-5) är het om han har en bra dag. Till den här låga procenten vågar jag inte spela utan honom. Sju procent.

6 Penthouse (V86-6) kanske kan leda runt om? Inte så lätt att ta 20 meter på över korta häcken. Ska med om man garderar storfavoriten, tillika stallkamraten, 7 Decision Maker. Åtta procent.

Tänk på att...

…det är dubbeljackpott på V86 i kväll - totalt 19 miljoner kronor att spela om.

…det är Åby och Solvalla som delar på kvällens omgång.

…V86-7 är, precis som V86-4, vidöppet. Här rekommenderar jag att man tar många streck. 2 Fabulicious är inget jag litar på.


Här ryggar du Erik Petterssons V86-system:


ANNONS: Här kan du haka på Erik Pettersson. [Extern länk]


ANNONS: V86 i kväll. Här kan du haka på experternas system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spiken

Vi inleder med 2 LaFerrari Dimanche (V86-1) som har fått tre nyttiga lopp i kroppen och såg väldigt fin ut med krafter kvar efter strulig resa på V75 senast. Förutsättningarna ser bra ut och jag tror på tidig ledning och sedan blir hon inte lätt att plocka ner. Den andra spiken är formtoppade 7 Decision Maker (V86-6) som står för klassen. Trots tillägg tror jag hon bara är bäst och vinner. Sista spiken är 2 Fabulicious (V86-7) som är lösningen på ett öppet lopp. Hon har varit sjuk, men jag tror inte hon tappat form utan kommer prestera bra direkt och efter tidig ledning är det ingen som slår henne.

Miljonrensarna

Den första ni absolut inte får glömma som är den jag har bäst känsla kring är 7 Bourbon Brodde(V86-3) som kommer med fin form. Han spurtade riktigt vasst senast, men galopperade kort innan mål vilket var surt då en andraplats rök. Han har spår långt ut, men distansen är ett plus och blir det lite tempo kommer han fälla många till slut. 12 procent.

Det andra draget som på grund av sin tråkiga rad och svårbedömda form kan bli bortglömd är 3 Akilles Face (V86-5). Han har högst kapacitet i fältet, men vart står han? Jag betalar gärna för honom för han kan vara riktigt bra direkt och då kan han vinna den tunga vägen. Sju procent.

Den sista skrällen jag varnar för är formtoppade 8 Cloud Busting (V86-8) som kommer från två raka segrar. Han blir säkert bortglömd på grund av läget, men det kan bli lite fart och han är tuff och då tror jag han kan blanda sig i segerstriden. 16 procent.

Tänk på att...

...det blev en riktig favoritparad föregående onsdag när i princip alla favoriter vann och det gjorde att vi fick både jackpot på både sex rätt och sju rätt. Det gör att vi har en rolig jackpot till den här gången och det kryddar omgången som delas mellan Åby och Solvalla.


Här ryggar du Marios V86-system:


ANNONS: Här kan du haka på Marios Femhundring. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du haka på Marios Hundring. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed

Spiken

Gillar det jag sett av 4 Spike M.M. (V86-8) som är snabb ut och jag läser tidig ledning och förhoppningsvis stannar ekipaget där hela vägen in i mål. lagom procent är taget alla dagar i veckan. Hästen är även allround och kan vinna detta lopp på flera sätt om det ej blir ledning initialt. 

Miljonrensarna

Det var stallskrik senast på 1 Hertz (V86-1) där tyvärr allt blev fel under loppets gång. Laddat om batterierna till denna start och läget är kanon. Någon ledning blir det inte men intressant att det blir blinkers-huvudlag för att göra stoet lita rappare ifrån start. Open stretch finns att tillgå. Favorit är 2 LaFerrari Dimanche (V86-1) Men det är hiskeliga procent med 63..  Given att gardera! Fyra procent.

9 Moses Di Quattro (V86-3) gynnas av distansen med 2640 meter. Kusken Jeppe Juul meddelar att det kommer bli ett offensivare upplägg denna gång. Tre procent.

9 Sunshine Avenue (V86-7) har bra startrygg på 2 Fabulicious. Läser loppet som det kan bli ett rivigt förstavarv.Med lite klaff under loppets gång blir jag inte alls förvånad om stoet är med i segerstriden. Tre procent.

Tänk på att...

....favoriten Southwind Boko (V86-2) är ofattbart mycket bättre barfota runt om. Loppet är inte det blodigaste rätt favorit.

...10 Börtas Ankare (V86-3) ska löpa i den främre träffen för att prestera som bäst. Bakspår här är minus plus att stallet aviserar lopp i ryggar. Kommer trenda nedåt.


Här ryggar du ”Rainmans” V86-system:


ANNONS: Här kan du haka på Rainmans Travrad. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du haka på Rainmans Stora. [Extern länk]


Robert Lipovac:

Spiken

9 Southwind Boko (V86-2) fick trava som första häst i andraspår mot en omöjligt Jurista senast och höll bra till en andraplats. Trots att det inte finns några segrar i raden så har hästen stått för starka prestationer och till dagens start ställs hon mot något lättare motstånd. Spåret blev perfekt då stekhete Magnus A Djuse har rygg på en startsnabb häst och endast behöver köra rakt. Blir det inte något tempo i loppet så räknar jag med att man kör fram till dödens och tuggar ner övriga tillslut. Bra spik till inte allt för hög procent!

Miljonrensarna

V86-4 är fyllt av orutinerade ston som blandar i sina prestationer. Jag vill hålla fram både 9 M.T. Tapdancer och 10 Cobelina Noa Bell (V86-4) som håller fin form och kommer från seger. Vid klaff fäller de många till slut. Två procent.

8 Havanna Banker (V86-7) såg fin ut med rubbet sparat senast. Hon är något ojämn av sig men är på gång och till denna starten lättar man i balansen från järnskor till aluminium samt sätter på en jänkarvagn vilket är intressant. Hästen är snabb ut och skulle kusken lyckas komma till från läget så blir hon att räkna med. Elva procent.

Tänk på att...

...om 6 Primadonna Tile (V86-1) lyckas ta sig förbi de invändiga så ska det till en väldigt bra prestation för att plocka ned henne.

...7 Decision Maker (V86-6) möter ingenting nu när det värsta motbudet Aurelia Express blivit struken. Jag spikar och bläddrar.


Här ryggar du Roberts V86-system:


ANNONS: Här kan du haka på Roberts Tvåhundring. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du haka på Roberts Skrällkoll. [Extern länk]


Här ryggar du Sportbladets V86-system:


ANNONS: Här kan ni haka på Sportbladets Mini. [Extern länk]


ANNONS: Dubbeljackpott på V86 i kväll. Här finns Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 20.30. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln