Sök

Hon är Sveriges klänningsdrottning – omsätter miljoner på sidan av

Adooree-handelinfluencers

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Och unnade sig själv en ordentlig utdelning.

På de senaste åren har Petra Tungården verkligen seglat upp till att bli sommarklänningens okrönta drottning med sitt succémärke Adoore. Men entreprenören är också en veteran i influencerbranschen och var bara som ett exempel en av tre it-girls och bloggare som tv-tittarna kunde följa i TV3-satsningen Glamourama för 14 år sedan. 

Adoore, som Petra Tungården äger men som nu drivs av Amanda Bukowski, omsatte nästan 70 miljoner kronor 2022 och har varit lönsamma sedan start, även om grundaren avslöjat för Breakit att satsningen en gång var nära konkurs.

Tar man en titt på Petra Tungårdens sidoverksamheter och närmare bestämt aktiebolaget i eget namn så visar det också att pengarna rullar in. Bolaget som ska ägna sig åt förlagsverksamhet och skrivande samt konsultverksamhet inom nöjes- och nattklubbsverksamhet omsatte 2,3 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret 2022/2023, om än med ett litet minusresultat på 46.000 kronor. Det kan jämföras med 3,2 miljoner i omsättning och 4,6 miljoner i resultat föregående år.

I bokslutet kan man också läsa att Petra Tungården AB under året gjort en utdelning på 5,8 miljoner kronor. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer