Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Eveliina Piippo bröt ryggen - missar resten av säsongen

Den finska skidåkaren Eveliina Piippo missar resten av säsongen. 

25-åringen har brutit ryggen efter ett fall i en trappa.   

Succéhelg för Jonna Sundling i USA.
Eveliina Piippo.
Foto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det har gått nästan en månad sedan finska Eveliina Piippo senast tävlade. Världscupen i Goms var hennes senaste tävling i världscupen då hon slutade på 53:e plats i masstartsloppet på 20 kilometer. 

Det resultatet blir även hennes sista den här säsongen, för hon har råkat ut för en allvarlig skada. 

Det finska skidförbundet meddelar att Eveliina Piippo nyligen ramlade i en trappa och bröt ryggen. 

”På grund av den här skadan är det inte möjligt för henne att åka skidor de kommande sex veckorna”, skriver förbundet i ett pressmeddelande. 

Förbundet skriver vidare att Piippo nu ska fokusera helt på återhämtning och att de inte kommer kommentera händelsen närmare. 

Piippo pekades ut som supertalang som 19-åring

I dag 25-åriga Piippo pekades inför OS i Pyeongchang ut som en supertalang och som den Finland hoppades skulle efterträda Aino-Kaisa Saarinen, Krista Pärmäkoski och Kerttu Niskanen som skiddrottning i landet. Men det har inte blivit så för Piippo, inte lite på grund av skadeproblem. 

Hennes tiondeplats på femmilen i Holmenkollen förra säsongen är hennes bästa världscupsresultat i en karriär som varit plågad av skador. I år har hon en 16:e plats på 10 kilometer fristil i Östersund som bästa resultat. 

TV: Stjärnan avslöjar Halfvarssons alkohollöfte

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.