Gå direkt till sidans innehåll
Team Liquid

Boxi: ”Svårt att veta vad som är viktigt för TI”

Det blev en ny finalförlust i Dota 2 för svenskhoppet Team Liquid.

Svenska stjärnan Samuel ”Boxi” Svahn, 25, ger sin syn på finalen samt lagets nyförvärv och beslutet att slopa seriesystemet.

– Jag tror inte de själva vet vilka tävlingar som är viktiga för TI än, säger han.

Samuel ”Boxi” Svahn, Team Liquid.
Foto: Team Liquid

Finalförbannelsen fortsatte i Betboom Dacha Dubai för Team Liquid, där laget enligt supportstjärnan Samuel ”Boxi” Svahn var utklassat i finalserien. 

När han får analysera anledningen bakom så ser han det som att vinnaren, Team Falcons, kom bättre förberedda till tävlingen. Samtidigt hade Liquid tvingats spela ännu en match tidigare på dagen på grund av att man befann sig i det lägre slutspelsträdet.

Nu får svenskhoppet i stället ladda om inför säsong 22 av Dream League som börjar kort inpå efter att laget kommit hem igen. Tidigare har Liquid försökt vila upp sig emellan, men det har inte fungerat.

– Nu har vi försökt hålla oss i form i stället, säger Boxi.

”Något vi har saknat”

25-åringen har hittills imponerats av det israeliska nyförvärvet Neta ”33” Shapiras första tid i laget, och tror att han fört med sig ett viktigt perspektiv som tidigare saknats.

– Han är väldigt passionerad för spelet och och går in på alla små detaljer för att klämma ut varje droppe liksom. Jag tror det är något vi har saknat, för vi har haft mer av en överblickande syn på spelet. Han är mer mikrofokuserad, vilket skapar en bra balans för oss. 

Fokuset på detaljer är det som skiljer honom från Ludwig ”Zai” Wåhlberg, som hade offlanerollen under förra säsongen.

DPC och The International

Årets Dotasäsong har fått ett helt nytt utseende efter att Valve har slopat ligasystemet Dota Pro Circuit (DPC), och i stället låter de olika arrangörerna anordna sina turneringar fritt. 

Boxi ser både positiva och negativa sidor med det.

– Vi har ju bara upplevt början av det hittills, men det är lite blandade känslor. DPC-formatet i sig var lite tråkigt och långsamt, och stoppade kanske många mer unika tävlingar från att inträffa. Samtidigt blir det mer osäkert nu och det är svårt att veta vilka tävlingar som är viktiga för TI till exempel. Det skulle jag gärna få reda på.

Just The International fick i fjol en hel del kritik för sitt kompendium, som ledde till en väldigt låg prissumma i den vanligtvis pengastinna turneringen. Det har spekulerats en hel del i huruvida TI fortsatt kommer vara den största turneringen i Dota efter att DPC försvunnit.

– Jag tror att det fortfarande kommer vara tävlingen med störst prestige och tittarsiffror, säger Boxi.

Att ta en TI-titel är också hans stora karriärsmål.

– Det skulle vara tråkigt att avsluta min Dotakarriär utan att ha vunnit TI. Vi har kommit nära, men har inte vunnit en final i någon tävling än. Så vi får se TI blir den.

Dream League inleds den 25 februari och har en prissumma på 1 miljon dollar, motsvarande nästan 11 miljoner kronor. Liquid möter i sin grupp lag som Tundra, Team Secret och Team Spirit.

Följ Expressen E-sport på Youtube, Facebook, och Twitter!

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.