Hoppa till huvudinnehållet

Hon blir ny vd för det framgångsrika auktionsföretaget i Karlstad

Publicerad:
Carita Nero, ny vd på Klaravik.
Carita Nero, ny vd på Klaravik. Foto: Daniel Dahlgren

Carita Nero, tidigare försäljningschef, tar över som vd på Klaravik efter att grundaren och ägaren Christian Lenander lämnar rollen.

– Efter nästan 11 år på Klaravik känns det nu fantastiskt att få ta över stafettpinnen och fortsätta utveckla företaget tillsammans med vår duktiga och engagerade personal, säger Carita Nero, i ett pressmeddelande.

Från och med 1 mars går Nero in i vd-rollen. Hon har jobbat som försäljningschef i 30 år inom olika branscher så som industri och tv, och de senaste 14 åren inom maskinauktionsbranschen.

– Att jobba för varje kunds bästa har alltid varit mitt och vårt fokus – och så ska det förbli. Att hela tiden, varje dag, göra det lite bättre och enklare att använda Klaravik är min personliga drivkraft. Ett sådant synsätt kräver engagerade medarbetare vilket jag känner att vi verkligen har, säger Carita Nero, i ett pressmeddelande.

I tolv år har Christian Lenander varit vd för Klaravik. Han kommer nu att arbeta som styrelseordförande och senior rådgivare till ledningsgruppen. Christian Lenander kommer också hjälpa koncernbolaget TBAuctions att etablera auktionsmäklarkonceptet på nya europeiska marknader.

– Med tillsättningen av Carita får vi nu en affärsfokuserad vd som alltid fokuserar på att göra kundens upplevelse av vår tjänst till bästa möjliga. Carita är en otroligt engagerad ledare som får medarbetare att alltid göra det lilla extra, säger Christian Lenander, i ett pressmeddelande.

Fakta

Klaravik har sitt huvudkontor i Karlstad, kontor för Techutveckling i Lund och genom sina 80 auktionsmäklare närvaro i hela Sverige – från Ystad i söder till Haparanda i norr samt verksamhet i Danmark. För varje år har Klaravik trumfat tidigare års omsättning och fjolåret var inget undantag. Under 2023 hade Klaravik en auktionsomsättning på 3,9 miljarder kronor och såg till att långt över 100 000 maskiner, verktyg och fordon bytte ägare genom den digitala auktionsplattformen.

Källa: Klaravik

Artikeltaggar

DanmarkEkonomiKarlstadKlaravikMarknaderNöje/KulturOmsättningPressmeddelandeVerktygYstad

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.