Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Manchester United

Manchester Uniteds nya ägare vill lämna Old Trafford

Lämna Old Trafford för en ny arena.

Det föreslår Manchester Uniteds nya ägare, Jim Ratcliffe.

– En ny arena i världsklass, säger Ratcliffe till BBC.

"Det hade varit något alldeles extra"
Sir Jim Ratcliffe, ny ägare i Manchester United.
Foto: MARTIN RICKETT / STELLA PICTURES / PA
Old Trafford.
Foto: ADAM VAUGHAN / EPA

Manchester United har en ny delägare i from av sir Jim Ratcliffe. Han har klivit in med ägandeskap på runt 25 procent av klubben. Nu vill han se förändring på arenafronten. Ratcliffe öppnar upp för att lämna Old Trafford som han beskriver som ”trött och i behov av en uppfräschning” för att i stället bygga en ny arena. Manchester United har spelat på Old Trafford sedan 1910. 

Visionen som Ratcliffe pratade med BBC om, är en arena som kan konkurera på en nivå med nationalarenan Wembley. Den nya hemmaplanen skulle kunna komma att byggas i närheten av Old Trafford. 

United-ägarens nya plan

– Det finns ett betydande argument, från mitt perspektiv, att fräscha upp hela den södra delen av Manchester. Kärnan i det skulle vara att bygga en ny arena i världsklass, där landslaget skulle kunna spela såväl som finaler i både FA-cupen och Champions League. Det skulle gynna norra England, säger Ratcliffe till BBC.

Senast klubbens hemmarena stod som värd för Champions Leaguefinalen var 2003, när Milan mötte Juventus. 

Alternativet enligt den Manchetserfödda ägaren skulle vara att med hjälp av renoveringar uppgradera Old Trafford med fem till 15 tusen platser. Men detta skulle i Ratcliffes tycke inte bli perfekt, då han anser att hela konstruktionen är för gammal. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset