Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jessica Almenäs

Jessica Almenäs lönekrav – därför dömer hon ut SVT

OS-sändningarna flyttar från Discovery till SVT till 2026.

Då lär programledaren Jessica Almenäs inte följa med.

– Vi får se om de kan betala det jag är van vid att få betalt, säger hon i podcasten ”Värvet”.

Jessica Almenäs.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL
Almenäs programledde nyligen succéserien ”Love Is Blind Sverige” för Netflix.
Foto: Johan Paulin/Netflix / _A8A8573_Johan Paulin_Netflix

När Discovery köpte rättigheterna till OS 2016 värvades Jessica Almenäs, 48, till kanalen som programledare och ansiktet utåt för sändningarna. Sommarens OS i Paris blir hennes fjärde – och sannolikt sista.

– Det känns väldigt kul att få avsluta med det. Nu har jag gjort fyra OS och i alla fall fått prova på det, säger hon i Kristoffer Triumfs podcast ”Värvet”.

Från och med 2026 återvänder sändningarna till SVT, som har köpt rättigheten för OS till och med 2032.

Jessica Almenäs ser det inte som särskilt troligt att hon då tar klivet till SVT för att kunna fortsätta med mästerskapen.

– Jag skulle gärna jobba vidare med OS och sport. Men vi får se om de kan betala det jag är van vid att få betalt i så fall, säger hon i podcasten.

– SVT betalar ju mindre, så klart. Men det har också historiskt sett varit ”finast” att jobba på SVT, så det är många som velat göra det. Det kanske jag drömde om tidigare i min karriär när jag ändå var på väg upp och jobbade hårt och hade massa mål. Men nu känner jag att det inte är så viktigt att det är mycket prestige i jobben jag gör, utan jag vill göra roliga saker.

Hemliga svaret om framtiden: ”Pratar inte högt om det”

Hon är redan nu aktuell med tittarsuccéer såsom ”Love is blind” och ”Superstars”.

Så vad vill Almenäs göra i framtiden? Det vet hon knappt – och vill heller inte säga.

– Jag sätter alltid upp mål för mig själv, men ofta håller jag dem hemliga för jag tror mycket på ”jinx”. Jag tror inte man ska prata för högt om vad man vill ha eller göra, säger hon i ”Värvet”.

Sedan fortsätter hon:

– Ett drömprogram jag har är att göra en sorts sport-talkshow en gång i veckan, livesänt. Där kan man prata om veckan som gått och ha relevanta gäster ur ett sportperspektiv, men kanske lite mer ”breaking news” än TV4:s ”Nyhetsmorgon”. Det hade varit kul, men det går ju inte på grund av sporträttigheter.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.