Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Man City redo att skriva jättekontrakt med Oscar Bobb

Oscar Bobb, 20, imponerar under sin debutsäsong.

Och Manchester City är redan nu redo att skriva ett nytt långtidsavtal med det norska stjärnskottet, skriver Daily Mail. 

Foto: ANDREJ CUKIC / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Efter att i två år ha imponerat stort i Manchester Citys U23-lag ”tvingade” sportchefen Txiki Begiristain Pep Guardiola att ge den norske ynglingen chansen.

Och man får väl säga att Oscar Bobb tagit den.

Hans första A-lagskontrakt skrevs i somras och sträcker sig över säsongen 2025/2026, men redan nu är klubben redo att skriva ett nytt långtidskontrakt med yttern, skriver Daily Mail.

Oscar Bobb har under sin debutsäsong noterats för totalt 16 framträdanden, varav åtta i Premier League. Mål har det blivit i såväl ligan (mot Newcastle United) som i Champions League (mot Röda Stjärnan).

– Newcastle är ett av mitt livs största minnen, helt ärligt, säger han.


Oscar Bobb

Född: 2003 i Oslo

Moderklubb: Lyn

Position: Högerytter

Klubb: Manchester City

Kontrakt: Sommaren 2026

Aktuell: Ett mål på åtta matcher i Premier League hittills under debutsäsongen. Ett mål på tre matcher i Champions League. Ett mål och en assist på fyra landskamper sen debuten i november.


Kämpade med självförtroendet

Oscar Bobb fortsätter:

– Den här säsongen har varit ett stort steg upp för mig. Att spela i det här laget gör allt så mycket enklare för mig eftersom jag vill ha bollen snarare än att springa efter den.

Han lämnade Vålerengen för den engelska jätteklubben 2019. Dessförinnan hade han tidigt skapat rubriker i hemlandet. Redan som elvaåring uppmärksammades han för sina insatser i Norway Cup, men med åren dalade det mediala intresset.

Det fanns större talanger att rapportera om. Spelare som gått om honom i utvecklingen.

– Det var ju jobbigt. Man vill alltid vara bäst, i alla fall när man är ung. När man är 12-13 år gammal och inte är bäst, då tänker man att man har problem. Jag tror att det är lätt att glömma att man utvecklas under lång tid och att man kommer ha en lång fotbollskarriär. Det är först när man är 25-26 år som man är på topp, har han tidigare sagt till TV2.

På frågan vad som var jobbigast under den perioden svarar han:

– Självförtroendet. Man känner att man inte är bra nog.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset