Gå direkt till sidans innehåll
Europatipset

Strösslas med tecken – jag har en dold spik

Torsdagens Europatips är knökat med returmatcher från Europa League och Europa Conference League. 

När flera lag streckas tungt i kontinentalspelet sticker jag ut hakan och utser Torino till en häftig spik i Serie A. 

ANNONS: Lämna in expertens lilla system 

ANNONS: Lämna in expertens stora system 


ANNONS: Köp en andel i expertens systemförslag (160 kr per andel) 

Roma.
Foto: MASSIMO PINCA / BILDBYRÅN
Simon ”Dybban” Lindell.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Det är lätt hänt att titta på resultatet från det första mötet och strecka därefter på kupongen. Jag går dock inte i samma fälla när mängder av lag har råd att förlora under torsdagen. Roma, Marseille, Benfica och Frankfurt är några av lagen som streckas för hårt av svenska folket.

Kan man fälla några av dessa favoriter ligger vägen mot hög utdelning vidöppen. Då gäller det samtidigt att våga ta ställning i fighter där tipparna fegar ur.

Nedan ger jag er ett par spännande idéer.

  

■■ Match 1. Jag kan inte säga att jag blev förvånad när Lazio följde upp 1-0 mot Bayern München med 1-2 i nacken mot Bologna. Bologna är bra och en motreaktion efter segern mot tyskarna låg definitivt i luften. Överlag har Sarris mannar inte imponerat på mig och här missgynnas gästerna av flera dagars mindre vila än Torino. Det kan påverka den redan torftiga offensiven och visst bör tankarna främst ligga på returmötet i München redan nu. Nämnas bör även att Patric är ytterst tveksam till spel på grund av skada. Torino har frågetecken för Buongiorno, men i övrigt förfogar Ivan Juric över ett stabilt truppläge. Tjurarna, som värdarna kallas, har elva raka matcher utan förlust och brukar trivas ypperligt i den här typen av matchbilder. Lazio får gärna lov att diktera tempot medan Zapata och company gör sig redo för omställningar. Där kan romarna få problem. Torino har bara förlorat en hemmamatch i ligaspelet på hela säsongen och jag gillar verkligen förutsättningarna för att den sviten ska hålla i sig.

I kupongens första match strösslar tipparna med tecken. Inte jag. Ettan är en dold spik till härlig procent.

ANNONS: Lämna in expertens lilla system

ANNONS: Lämna in expertens stora system

■■ Match 10. Mitt i smeten av alla övervärderade favoriter slår jag ner näven i Polen. Legia Warszawa åkte på en riktig stjärnsmäll i inledningen av matchen mot Molde. Norrmännen hade polackerna i brygga efter 25 minuter då ställningen var 3-0, men sakta men säkert åt sig Legia in i matchen igen. Till slut skrevs siffrorna till 2-3 i nacken, men jag tror att de vitgröna kan vända på steken i Warszawa. Här är polackerna erkänt starka – i gruppen slogs både Aston Villa och AZ Alkmaar tillbaka här hemma – och fördelen av att vara i säsong ska inte underskattas. Molde drar i gång Eliteserien i april och jag ställer mig väldigt tveksam till att MFK är formtoppade redan nu. Att gästerna inte trivs särskilt väl i bortaspelet visade de dessutom mot Häcken där 3-1-segern på Ullevi inte alls speglade matchbilden. Defensiven såg ihålig ut vilket ett mer slagkraftigt Legia Warszawa ska kunna utnyttja. Pekhart och Josué är spelare som jag ser som potentiella matchvinnare.

Oddset på ettan har sjunkit och jag tror att marknaden är rätt ute. Mina tankar går i samma banor och här är jag beredd att välja en värdemässigt sämre spik. Legia singlas.

ANNONS: Köp en andel i expertens systemförslag (160 kr per andel)

■■ Match 2. Det var med ett nödrop som Roma lämnade Rotterdam förra veckan. Feyenoord tog ledningen med 1-0 och även om Giallorossi kvitterade till 1-1 var det ett massivt tryck mot italienarna i slutet av matchen. När returen går av stapeln i Rom förväntar sig nog många att Roma tar sig i kragen och maler ner gästerna, men jag vill slå ett slag för att Feyenoord behärskar flera olika typer av matchbilder. När Paixao och Stengs sätter av i djupled går det undan och med den väldige Giménez tillbaka i spel finns dessutom en centertank av högt snitt. Mexikanen kan mycket väl vinna matchen i matchen mot en trubbig Lukaku. De Rossi har fått en fin start som bas för värdarna men rent spelmässigt finns det fortfarande en del att förbättra. Som lag tycker jag att Feyenoord är längre komna och det kraftiga favoritskapet till vänster känns därför ytterst skevt. X2 borde köpas till runt 55% men står i skrivande stund i dryga 30%.

Över 20 procentenheter för lågt streckat alltså. Spelvärde deluxe och då är jag ruskigt intresserad av högersidan som också är den mest troliga. Möjligt avslag på ettan.

ANNONS: Lämna in expertens lilla system

ANNONS: Lämna in expertens stora system

■■ Match 6. Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till Benficas insats i den första matchen mot Toulouse. Portugiserna dominerade både bollinnehavet och xG, men att det sistnämnda blev så högt, över 3,0, berodde snarare på ett gäng halvchanser än några riktigt högoktaniga sådana. Di María förvaltade två straffar – den sista på tilläggstid – som satte Örnarna i förarsätet (2-1) inför returen i Frankrike, men här lutar jag åt att gästerna får större problem än vad streckningen vittnar om. Toulouse trivs med förutsättningarna och vann bland annat hemma mot Liverpool i gruppspelet. Där visade de lilavita sin styrka i omställningarna och jag hoppas att samma melodi kan bära frukt denna torsdag. Dallinga är vass i djupled och jag ser det inte som otänkbart att han rinner igenom de ofta framtunga portugiserna. Hur som helst är jag inte intresserad av att lita på tvåan i en match som Benfica inte nödvändigtvis behöver vinna.

Vänstersidan (1X) badar i spelvärde och bör enligt mig vara tidiga inslag på systemen. Alla tecken åker med först på större bongar.

ANNONS: Köp en andel i expertens systemförslag (160 kr per andel)

Spiken

Legia Warszawa (match 10)

Jag är beredd att se mellan fingrarna vad gäller spelvärdet i Polen. Legia Warszawa är urstarka på sin hemmabana där ett ringrostigt Molde borde få det tufft emot. Ettan passerar som åsnespik.

Skrällen

Toulouse (match 6)

Toulouse slog bland annat Liverpool på hemmaplan i gruppen och var på vippen att få med sig delad pott från bortamatchen mot Benfica. Hemma i Frankrike räknar jag inte bort de lilavita. 1X skapar korsdrag bland kuponghögarna.

Favoriten i fara

Roma (match 2)

Feyenoord har spelat jämnt med Roma i samtliga deras inbördes möten de senaste åren. Nederländarna var det bättre laget för en vecka sedan och kan mycket väl bjuda upp till dans i Rom. Ettan är ett möjligt avslag.

ANNONS:
Expertens systemförslag:
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset