Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Intresse för Høgmo - anbud från Japan

Allsvenskan

Per Mathias Høgmo uppges vara aktuell för att bli svensk förbundskapten.
Nu uppger Aftonbladet att tränaren även har utländska erbjudanden.
Fotbollskanalen har också uppgifter om att det finns anbud från Japan. 

Foto: Bildbyrån

Per-Mathias Høgmo.

BK Häckens SM-guldtränare Per Mathias Høgmo rapporteras vara aktuell för jobbet som förbundskapten för svenska landslaget. De senaste dagarna har medier som Aftonbladet, Göteborgs-Posten och Expressen bollat upp just Høgmo, men även Jimmy Thelin, Tony Gustavsson och Olof Mellberg som kandidater för jobbet. 

Nu uppger samtidigt Aftonbladet att Høgmo även har flera bud från utländska klubbar, däribland ett från en japansk klubb. Fotbollskanalen har också uppgifter om att norrmannen har ett erbjudande från just Japan. 

Häcken har, enligt Aftonbladet, nu börjat se sig om efter en eventuell ersättare om Høgmo lämnar klubben, då han sägs se det utländska intresset som intressant. 

Annons

Høgmo tog över Häcken under 2021, och har sedan dess lett klubben till en liga- och en cuptitel i Sverige. Häckens säsong är ännu inte över, då två matcher återstår mot Bayer Leverkusen hemma och Qarabag borta i Europa League-gruppspelet. 

Tidigare i veckan sa Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Andrea Möllerberg följande om tränarna som bollats upp i media som aktuella för förbundskaptensposten:

- Det finns ett visst antal namn som är intressanta. 20-25 stycken. Den (listan) påminner väldigt mycket om den som media skriver om, sa hon då. 

Høgmo har, enligt Aftonbladet, haft ett möte med SvFF om förbundskaptensjobbet. Sedan tidigare är det känt att Andrea Möllerberg och landslagschefen Stefan Pettersson är delaktiga i förbundskaptensjakten, och nu skriver Aftonbladet att även Roger Sandberg och Urban Hammar varit med och träffat Høgmo. Fotbollskanalen har också uppgifter om att Hammar och Sandberg är en del av rekryteringsprocessen. 

Annons

Hammar är ansvarig för tränarutbildningen på SvFF, medan Sandberg är guppledare för tränarutbildare på förbundet. Den sistnämnde har även arbetat som scout för landslaget. 

Fotbollskanalen har sökt Häckens sportchef Martin Ericsson, precis som Per Mathias Høgmo.

Publicerad 2023-11-26 kl 20:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto