Sök

Marina Davarinou tar över Mini Rodini: “Ska bli oerhört kul”

Mini Rodinie-handel

Marina Davarinou. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Förre Ellos-toppen tar över.

Att det behövs mycket kläder när man har barn kan alla vi som har vikt ihop små byxor och tröjor i tvättstugan verkligen intyga. Men där i de enorma klädhögarna finns ibland några plagg som sticker ut. Ibland med lite bättre kvalitet men ofta med lite speciella mönster. Ett av de bolag som har satsat på att sticka ut i klädhögarna är Mini Rodini. Bolaget grundades av Cassandra Rhodin för 15 år sedan.

Efter att ha haft en dipp för ett par år sedan har bolaget gjort en stark comeback och de senast kända siffrorna för bolaget visade på en omsättning på 194 miljoner kronor 2021 samtidigt som bolaget dubblade vinsten till 12 miljoner kronor.

Nu får bolaget en ny vd när Marina Davarinou  tar över efter Håkan Ström.

“Marina har suttit i vår styrelse i flera år och är redan väl insatt i bolaget”, säger Cassandra Rhodin som numera är kreativ ledare på bolaget i ett pressmeddelande.

“Marina är resultatinriktad och hennes kompetens inom digitalisering, affärsutveckling och ledarskap är precis vad Mini Rodini behöver nu för att växla upp och fortsätta vår globala expansion. Vi kompletterar varandra och jag älskar hennes energi och driv”.

Marina Davarinou har tidigare bland annat varit vd på postorderjätten Ellos och marknadsdirektör på Netonnet. Senast har hon varit marknads- och operativ chef på Jollyroom. 

“Mini Rodini är i ett expansivt skede, med en fantastisk potential i företaget som jag ser fram emot att frigöra och maximera tillsammans med organisationen”, säger Marina Davarinou i ett pressmeddelande.

“Det ska bli oerhört kul och spännande att genom mina erfarenheter och mitt ledarskap få bidra till Mini Rodinis tillväxtmål och fortsatta innovation. Kommande år kommer präglas av att vi tar marknadsandelar i Norden samt i utvalda marknader som Sydkorea, Storbritannien, Tyskland och USA.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer