Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Jensen hoppas på lyft 2024 - var givet att stanna: "Inte uträttat det jag vill"

Allsvenskan

Två tuffa år i Kalmar FF.
I år vill Kevin Jensen lyfta - efter en fin start på 2024.
- Jag känner att jag inte är en person som duckar för utmaningar, säger han till Fotbollskanalen. 

3:21
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Kevin Jensen, 22, hade skadeproblem under sin första säsong i Kalmar FF, och fick i fjol knapp speltid med tolv matcher, varav två från start i allsvenskan. 

Under årets försäsong har 22-åringen lyft, och i förra helgens cuppremiär slog han till med ett mål och en assist i 3-1-segern mot superettan-laget Gefle IF på hemmaplan. 

Nu njuter Jensen åter av sin fotboll - efter en fin start på året. 

- Jag tycker att det har känts bra under hela försäsongen med både mål och assist, och nu var det skönt att det satt. Förhoppningsvis fortsätter det så här framöver också, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Jensen känner samtidigt att han nu har ett bättre självförtroende på planen i jämförelse med vad han har haft tidigare i Smålandsklubben. 

- Jag tror att en del är att jag har känt ett annat förtroende när jag väl har spelat. När jag väl har fått chansen har jag tagit den, och det blev även en självförtroendeboost när jag skapade lägen och gjorde assist i de två första matcherna. När det sedan också fortsatte i tredje och fjärde matchen började självförtroendet växa. Jag har nog inte känt självförtroendet, som jag har nu, sedan jag kom till Kalmar, så det är skönt. 

Var det givet att satsa vidare i Kalmar med tanke på din speltid i fjol?
- Jag sa att jag vill spela det här året, och jag hade bra samtal med Henrik (Jensen, chefstränare) i slutet av säsongen och gick in till ledigheten med alla kort på bordet. Då valde jag Kalmar, då jag kände att jag inte har uträttat det jag vill i Kalmar. Jag känner att jag inte är en person som duckar för utmaningar, då jag har haft det två år i rad och ändå har kört på. Jag kände mycket för att fortsätta i Kalmar. 

Annons

Jensen menar även att det var ett bra möte med chefstränaren. 

- Han sa att han vet att jag är en bra fotbollsspelare, och att man någon gång hamnar på den nivån. Sedan kanske det inte är nu, om två-tre månader eller om ett halvår, men att han ser att jag är en bra fotbollsspelare. Att jag bara ska fortsätta. Det är väl ett typiskt tränarsamtal, där de pushar på, men det var ändå skönt att höra, säger han och fortsätter:

- Jag hade kanske inte den typen av samtal med tränaren innan, då det var mer att komma till träningarna och sedan åka hem direkt. Nu känner jag att jag har mer att säga, bättre samtal med alla om fotboll, både med tränare och spelare, så jag känner att jag har tagit mer plats i gruppen. 

Vad har du för förväntningar på dig själv i år?
- Det är kanske lite dumt att sätta för höga förväntningar på sig själv, men i och med den här försäsongen känner jag att det här är ett år, då jag kan ta stora kliv och verkligen visa att jag ska spela mer än vad jag har gjort tidigare. Jag vill ha många fler starter, men också bidra mer till laget med poäng. Jag vill inte sätta upp tydliga mål med att jag ska göra tio poäng och starta i 20 matcher, utan mer en blandning av det. Jag vill öka antalet starter och poäng i år, säger han.

Annons

Jensen tror vidare att KFF kan göra en minst lika bra säsong som i fjol, då det blev en sjätteplats i allsvenskan.

- Jag tror att vi kan uppnå samma - om inte bättre. Det känns som att vi är längre fram den här säsongen än vad vi var förra säsongen. Spelarna som vi har tagit in med Magashy (Abdussalam), Dino (Islamovic) och Brolin (Samuel) har kommit in snabbt i det, och sedan är vi en jävligt bra grupp med bra sammanhållning. Sättet som vi jobbar för varandra, det är inte många som har det så i allsvenskan. Bara det tror jag kan ge mer och vara en fördel för oss. Jag tror att vi kan uppnå något ännu bättre, säger han. 

Publicerad 2024-02-22 kl 10:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto