Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Toni Kroos

Kroos gör comeback i landslaget

Han lade landslagskorna på hyllan 2021.

Nu är den före detta världsmästaren redo igen.

”Jag ska spela för Tyskland igen i mars”, skriver Toni Kroos på Instagram.

"Det hade varit något alldeles extra"
Toni Kroos gör comeback i det tyska landslaget.
Foto: ULMER/MARKUS ULMER VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/ULMER PRESSEBILDAGENTUR WWW.IMAGO-IMA

Toni Kroos har firat stora framgångar med landslaget, bland annat när det tyskarna bärgade VM-titeln i 2014 års mästerskap i Brasilien. Sedan dess har det gått desto tyngre för ”die mannschaft” som i det senaste världsmästerskapet åkte ut i gruppspelet. 

Den tyske mittfältaren slutade i landslaget 2021, då med 106 landskamper och 17 mål. Han är nu redo för en återkomst inför det stundande Europamästerskapet som ska gå av stapeln under sommaren i just Tyskland. 

På Instagram skriver Kroos: 

”Jag ska spela för Tyskland igen i mars. Varför? Eftersom jag fick frågan av förbundets tränare, jag är sugen och säker på att laget kan åstadkomma mycket mer i EM än vad de flesta tror just nu!”. 

Senast det hölls ett EM gick Tyskland vidare från gruppen men blev sedan utslagna av England i åttondelsfinalen. Detta blir andra gången landet står som värdnation för ett EM, det föregående hölls 1988. Då i Västtyskland. Hur det går i sommarens mästerskap återstår att se, men laget har nu fått förstärkning i form av en rutinerad mittfältare som fortfarande spelar på den absolut högsta nivån i klubblaget Real Madrid. 

https://www.instagram.com/p/C3prWbbNTT2/?img_index=1

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.