• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Distriktchef för tyska facket IG Metall tycker att Teslas agerande är omodernt. Foto: SVT

Tyske fackchefen: Teslas beteende ”otidsenligt redan för 100 år sedan”

Uppdaterad
Publicerad

Konflikten mellan fackförbundet IF Metall och Tesla har nu pågått i en månad. Samtidigt som sympatiåtgärderna utvidgas i Sverige följs strejken av Europas största industrifack, tyska IG Metall.

I Tyskland konstaterar landets största fackförbund och Europas största industrifack, IG Metall, att det är hög arbetsbelastning på hos Tesla.

– På flera avdelningar har vi en sjukfrånvaro på över 30 procent – ibland över 40 procent och i enstaka fall över 50 procent, Dirk Schulze, distriktchef på IG Metall.

Nu tittar fackföreningen noggrant på svenska IF Metalls konflikt med Tesla, vars agerande han tycker är omodernt.

– Men det förhållningssättet från en arbetsgivare, i det här fallet Elon Musk och hans företagsledning, är fullständigt otidsenligt 2023, säger Dirk Schulze och tillägger:

– Det var otidsenligt redan för 100 år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.