Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Modo

Skellefteå sänkte Modo – trots mardrömstart

Skellefteå AIK fortsätter att övertyga.

Borta mod Modo tog laget sin femte raka seger.

– Det är jäkligt irriterande, säger Modo-tränaren Mattias Karlin.

Skellefteå vann mot Modo, trots mardrömsstarten.
Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN

Det är tajt i botten av SHL-tabellen och alla poäng är viktiga för lagen som slåss för att undvika kvalspel.

Inför Modos möte med Skellefteå låg Modo på tionde plats i tabellen, men endast åtta poäng före HV71 på kvalplats.

Och det såg ljust ut till en början för Modo, sedan Erik Walli Walterholm gett hemmalaget ledningen i den första perioden.

Men gästande Skellefteå lyckades både kvittera och ta ledningen innan perioden var över – och därefter drog gästerna i väg målmässigt.

Axel Sandin-Pellika skrev in sig i målprotokollet för första gången sedan 7 december, samtidigt som lagkamraterna Arvid Lundberg och Max Lindholm också blev målskyttar.

Inför den tredje perioden var ställningen därmed 2–5.

Och trots en tidig reduceringspuck av Sampo Ranta, så lyckades Modo aldrig jaga ikapp Skellefteå, när slutresultatet skrevs till 3–7.

– Skellefteå är mycket, mycket mer påställda. De vinner det mesta, både klubbdueller och kampdueller. Jag tycker vi hade problem i stora delar av matchen. Det är jäkligt irriterande, säger Modo-tränaren Mattias Karlin till TV4.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.