Mot Rögle kom nionde segern på raken – 3–4 på övertid.

Ett lag jagat av kvalspöket efter två raka förluster.

Den andra i hysterisk form med åtta segrar på raken (på de tio senaste matcherna 26 poäng).

När Rögle och Frölunda ställdes mot varandra på torsdagskvällen var förutsättningarna alltså väldigt olikartade.

Det var dock skåningarna som började mest inspirerat i Catena arena.

Men så fort Frölundas förstaformation kom farande in i Rögles zon hade Christoffer Rifalk fullt upp med att freda sitt mål.

Efter 13.31 fick Brady Ferguson hemmalagets dittills bästa chans, utan att Frans Tuohimaa överlistades.

0–0 stod det på tavlan efter de första 20 minuterna.

Rögles Linus Sandin i TV4 Play i pausvilan:

– Jag tycker att vi har en ganska bra press. Det är bra 20 minuter, något att bygga vidare på.

Henrik Tömmernes:

– Vi vet att vi kan bättre. Med puck och mer framåtlutat kan vi spela bort dem.

Svaret på frågan: Frölunda

Så frågan var alltså om Rögle skulle komma ut lika piggt i mellanperioden, eller om Frölunda skulle hitta sitt spel fullt ut.

Efter 2.54 kom matchens första utvisning när Frölundas Linus Nässén måste ta sig till utvisningsbåset. Rögle har haft förtvivlat svårt att även göra mål även i den spelformen. Så blev det nu också.

Att bortalaget däremot är bättre på det mesta visade unge Isac Born. Efter ytterligare tre minuter gjorde 19-åringen 0–1. Rifalk inte hann med i en förflyttning.

Känslan, när Rodrigo Abols blev utvisad med knappt tre minuter kvar, var att nu kommer Frölundas andra mål.

Mycket riktigt blev det 0–2. Linus Öberg var den som utökade ledningen.

Snabb replik från Rögle

Ängelholmarnas replik kom snabbt, en halv minut senare. Tio raka matcher utan poäng, då blev Daniel Zaar målskytt igen.

1–2 alltså inför de avslutande 20 minuterna.

Frölundas Linus Öberg I TV4 Play:

– Skönt att vi leder, trots att matchen svänger lite väl mycket.

Daniel Zaar:

– Målet kan hjälpa oss. Vi måste pusha på i tredje, trycka tillbaka dem.

Ett riktigt skitmål

Rögle började den tredje perioden med en tydlig inställning att nu skulle det kvitteras.

Och efter Dennis Everbergs förarbete kom 2–2. Ludvig Claesson kunde göra sin första fullträff för säsongen. Den tidigare Växjö-spelaren slog in pucken i mer eller mindre öppet mål.

Med dryga sju minuter kvar var skottstatistiken 8–1.

Sedan kom ett för Rögle riktigt skitmål – än en gång den här säsongen. Pucken studsade olyckligt, Rifalk försökte rädda med ryggen men Carl Klingberg kunde stöta in 2–3.

Detta var dock kvällen skåningarna vägrade vika ner sig.

Med 56 sekunder kvar – med en man mer och Rifalk avplockad – kvitterade Rodrigo Abols. Hans första mål på typ evigheter.

Förlängning vidtog. Daniel Zaar hade ett jätteläge att ta extrapoängen till Rögle. Men när 17 sekunder återstod såg i stället Malte Strömwall till att den hamnade i Göteborg.

Han åkte lätt förbi Adam Tambellini. Det märkets tydligt att kanadensaren inte är back.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.