Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Mot Luleå kom nästa smäll för krislaget.

Efter två perioder ledde Luleå med 3-0.

Marek Langhamer i Oskarshamn.

Oskarshamn har haft det riktigt tufft hela vintern. Man ligger tvärsist i SHL, storstjärnan Patrik Karlkvist är skadad och man har inte vunnit i SHL sedan den 18 januari.

Och borta mot Luleå hade gästerna från Småland inte mycket att sätta emot i de två första perioderna. Efter en period ledde Luleå med 1-0, och i den andra ökade hemmalaget på sin ledning både en och två gånger.

Efter 40 spelade minuter ledde Thomas ”Bulan” Berglunds lag med 3-0 efter mål av Brendan Shinnimin, Adam Brodecki och Erik Gustafsson.

– Vi är riktigt bra nästan hela perioden. Vi spelar på rätt sätt, tar avslut och kommer bra i forechecking, säger Erik Gustafsson till TV4 Play.

– Vi tråkar nästan ut dem lite och spelar på lite klassiskt Luleåmanér, fortsätter han.

Oskarshamns Oscar Engsund var tillbaka i Luleå, klubben han lämnade i somras.

– Första är godkänt. Men Luleå tar över i andra, får ett turligt andramål och tredje är snyggt. Men andra målet är tur att de får in den. Det är surt, säger han.

Matchen slutade 4-0 till Luleå.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.