Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Färjestad BK

Grinigt toppmötet mellan Växjö och Färjestad

Tätt, grinigt och flera gruff.

Var det en försmak av slutspelet när Växjö tog emot Färjestad?

– Det är lite känslor, lite blod, lite tänder. Det är roligt, säger Färjestads Linus Johansson.

Höjdpunkter: Växjö-Färjestad
Det var ett grinigt möte mellan Färjestad och Växjö.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Färjestad och Växjö har slagits i toppen av tabellen hela säsongen. Torsdagens match var den sista mellan lagen innan det stundande slutspelet där både Växjö och Färjestad har ambitionen att slåss om SM-guldet.

Liam Öhgren gav Färjestad en tidig ledning, Emil Sylvegård kvitterade precis innan den första perioden var slut.

I den andra blev det inga mål, men desto fler gruff och utvisningsminuter. Vid flera tillfällen blev det rejält irriterat mellan spelarna på planen och både Färjestads Per Åslund och Linus Johansson började blöda efter smällar på isen.

– Det är en rolig match. Det är lite känslor, lite blod, lite tänder. Det är roligt, säger Johansson till TV4 Play. 

Mellan gruffen spelades det lite ishockey också. Och i slutet av tredje perioden small det rejält i båda riktningar. I mitten av tredje perioden vände Färjestad på matchen med två snabba mål och såg länge ut att gå mot en skön seger på bortais. Men med knappt fem minuter kvar kom Växjö tillbaka och kvitterade genom Dylan Mclaughlin.

Matchen kom att avgöras på straffad. Där var Färjestad det starkaste laget, mycket tack vare målvakten Carl Lindbom som räddade samtliga straffar han fick mot sig. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.